Bursdagskake med dinosaurtemaDinosaurkake er ikke vanskelig

Hva kan vel være mer fantastisk for dinosaurinteresserte barn enn en skikkelig dino-kake på bursdagen! Denne kaken ser imponerende ut, men krever faktisk ikke så allverdens med kakepyntetalent for å mestre.

Du trenger å lage to sjokoladekaker. Bruk ferdigpose eller din egen gode sjokoladekakeoppskrift. Du kan også bruke en oppskrift på brownies om bursdagsbarnet liker det bedre enn vanlig sjokoladekake.

Når kakene er ferdige og har blitt kalde, former du den ene til en stor runding på ditt største kakefat. har du ikke store nok kakefat kan du dekke en stekeplate med sølvfolie og bruke den som kakefat.

Så tar du den andre kaken og skjærer ut en runding som dannen bunnen av vulkanen. Legg den på den første kaken der du vil plassere vulkanen. Lag to rundinger til og plassér oppå den første. Bruk en skarp kniv, og form til kakehaugen til vulkanform. Skjær også ut et lite krater inni.

Blå gele til å lage vanndam av lager du av sukkerlake med blå konditorfarge i og gelatin. Oppskrift på hvordan man lager gele står på gelatinpakken. Sukkerlake lager du ved å koke opp et par dl vann med et par dl sukker til sukkeret har smeltet. Hell den blå geleen i en skål som du har kledd med plastfolie etter at den har blitt litt avlkjølt. Sett ikjøleskapet. Denne kan du lage noen timer før kaken skal pyntes, eller dagen før.

Trex på kakenKake med vulka og vann og dinosaurer

Dekk hele kaken med god sjokoladekrem. Bruk den kremen du liker best, eller prøv denne varianten: Varm opp 200 ml kremfølte helt til kokepunketet og hell den over 200 gram kokesjokolade og 200 gram melkesjokolade i biter. La det stå litt til sjokoladen har smeltet, og rør så godt sammen til en jevn glasur. Avkjøl helt. Så visper du blandingen opp til en luftig og lekker krem med en mikser.

Skjær ut en bit av kaken der dammen skal være. Skjær ut en bit av den blå geleen som har omtrent samme form. Legg i geleen. Dekk så resten av kaken med sjokoladekremen. Dette skal ikke være kunstnerisk og glatt, men litt rufsete så det ser ut som jord.

Lavaen som kommer ut av vulkanen kan du lage ved å kjevle rød marsipan tynt (rød marsipan kan kjøpes ferdig farget på velassorterte matbutikker) og kutte ut strimler som plasseres med den ene enden inni krateret. Lakrislisser gir en fin effekt på vulkanen.

Oreokjeks som er kjørt i en liten foodprosessor lager mørk og fin "jord" og "aske". Kokos som er farget med grønn konditorfarge gir vegetasjon. Ha kokosen i en pose, drypp i noen dråper konditorfarge, blås litt luft inn i posen, og hold tett igjen mens du rister godt. Kjekssjokolade er brukt som steiner og kjeks-stratos har blitt tømmerstokker.

Dinosaurene og trærne er fra et sett kjøpt på Biltema. Blomstene i gresset rundt dammen er blomster-kakepynt. Pinnene som stikker ut av vulkanen og ligner på lava som spruter ut er cocktailstikker. I midten av vulkanen er det plassert et innendørs "is-stjerneskudd" for å skape et skikkelig utbrudd når kaken serveres!

 

Vulkan på sjokoladekakeVann med foss til dinosaurkake

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Alle retter