Victoriouskake er deilig dessertSjokekolademousse er deilig i kake

Denne kakeoppskriften har jeg funnet i Familiekokeboka til Tom Victor Gausdal. Den smaker himmelsk, og sjokolademoussen er lett som en fjær! Denne kan helt fint serveres som dessert etter en elegant middag - gjerne sammen med noen friske bær.

  • 150 gr sukker
  • 150 gr smør
  • 150 gr mørk sjokolade
  • 8 egg, skilt i hviter og plommer

Visp eggehvitene til stiv marengs, og ha sukkeret i litt etter litt underveis. Smelt smør, og ha sjokoladen i smøret. Smelt sammen. Visp inn eggeplommene en etter en. Bland så marengs og sjokoladeblanding. Smør en form og strø den med sukker. Ha i drøyt halvparten av røren. Sett resten av røren kaldt. Stek kaken i en springform i ca 40 minutter på 160 grader. Avkjøl så på rist.

Spre resten av røren over, og dryss på revet sjokolade. Server.

Myk og deilig sjokoladekake for viderekommedeSjokoladekake, sjokolademousse og revet sjokolade

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Alle retter