Sitteunderlag i ullTovet sitteunderlag i ull

Kan du strikke rette masker? Hva med da å strikke sitteunderlag til barna som er ute på turdagen med barnehagen eller skolen? Bruk rent ullgarn med tykkelse ca 90-110 meter pr 50 gram. Du trenger fire nøster. Disse underlagene strikkes med dobbel tråd, så du kan gjerne velge to ulike farger som strikkes sammen. På bildene over er det blå underlaget strikket med en blå og en grønn tråd, mens det lilla er en rosa og en blå tråd.

Slik gjør du:

Legg opp 55 m med dobbelt garn på rundpinne nummer 9 eller 10. (På youtube kan du se en video om hvordan man legger opp masker)

Strikk frem og tilbake. Etter fire riller felles fem masker fire masker inn fra kanten. På neste pinne legges fem masker opp over hullet. Hullet brukes til å henge sitteunderlaget opp. Vil du ikke lage hull, kan du hekle en hempe i det ene hjørnet til slutt i stedet.

Strikk opp 4 nøster (2+2), fell av.

Toves i maskin til ønsket fasthet. Legg underlaget i maskinen sammen med et lite håndkle og et par ss grønnsåpe. Kjør på 40 graders vanlig vask - altså ikke ullvugge. Dersom du synes det burde vært tovet mer når du tar det ut så kjører du det en gang til med et større håndkle. Er det fremdeles for løst synes du kan du kjøre på med en 60 graders vask.

Pynte?

Hekle en enkel fastmaskekant rundt hullet, og en dobbel fastmaskekant rundt hele arbeidet før toving.

Eller hva med å la barna selv være med å tove fast farget kardet ull som pynt? Når underlaget er ferdig strikket, men ikke ennå tovet, kan dere bruke fargeglad kardet ull. Den festes ved å helle varmt grømnnsåpevann på og så litt hard massasje.

Kardet ull til tovingBarn tover ull til sitteunderlag

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter