To kvinner har en samtale i sofaen

Tenker du av og til "hva skal jeg gjøre nå!" når det topper seg hjemme? Ring oss og vi skal forsøke å hjelpe!

Hjelp hjemme er en veilednings- og rådgivningstjeneste for alle foreldre og andre med spørsmål rundt livet med små barn.

Det er ikke alltid like lett å omsette kunnskap fra kurs eller bøker til konkrete virkemidler i egen familie, og det er mange som er raske med å dele ut råd til andre. Det er fort gjort å bli både forvirret og fortvilet under alle de ulike hensyn som skal tas.

I tilknytningspedagogene tar vi oss tid til å lytte, og bidrar med råd og veiledning i forhold til den individuelle situasjonen dere er i. Vi bestreber oss alltid på å gi konkrete og håndfaste råd oppleves relevante og hjelpsomme av de som ber om hjelp.

Vi tilbyr både hjemmebesøk, e-post- og telefonstøtte. Send oss en e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. om du lurer på noe eller ønsker råd og hjelp, så finner vi ut hvilken type hjelp som passer best for dere - hjemmebesøk, svar i e-post eller på telefon.En veileder hjelper med å svare på spørsmål i telefonen

Priser

Et hjemmebesøk på inntil to timer koster 3000 kroner. Hver påfølgende påbegynte halvtime koster 700 kroner ekstra.

En telefonsamtale koster 700 kroner per påbegynte halvtime.

Far holder sitt nyfødte barn tett inntil kroppen og koser

Fødselen er over, du er vel hjemme og så kommer ikke den lykke du hadde forventet og planlagt på. Eller kanskje lykken er der sammen med alle spørsmålene?

Vi svarer så godt vi kan når alle barselspørsmålene dukker opp. Vi bidrar med barselveiledning, hjelp og støtte når dagene og nettene blir lange, vi hjelper når bæresjalene skal knytes, og når spørsmål om lek og kommunikasjon med spedbarn kommer. Tilpasning til en ny hverdag og en ny familiedynamikk er utfordrende for alle, og vi bidrar gjerne for å forsøke å gjøre overgangene så myke som mulig. Kanskje du bare trenger noen å snakke med fordi livet kjennes blått uten den lykken du forventet? Vi kommer på akutt hjemmebesøk til deg om du trenger noen hos deg.

Mor har fått en vanskelig start etter fødselen

Gjelder henvendelsen amming vil vi opplyse om at Ammehjelpen tilbyr ammehjelp gratis, og flinke ammehjelpere står parat til å hjelpe. Se www.ammehjelpen.no.

Ammehjelpen er ikke en tilknytningspedagogisk organisasjon, så ønskes ammehjelp i et tilknytningsperspektiv er vi parat til å hjelpe. Vi kan gi hjelp og råd både i forhold til generelle ammespørsmål, og også amming og tilknytning, samt tema som tandemamming, amming og søskensjalusi, amming gjennom svangerskap, langtidsamming mm.

Vi vil også forsøke å hjelpe om man trenger å avslutte ammingen. Vi hjelper med å finne relasjonsbevarende avvenningsmetoder, og måter å flaskemate på som fremmer god tilknytning.

Vi tilbyr både hjemmebesøk, e-post- og telefonstøtte for de fleste typer barselspørsmål. Ved henvendelser om medisinske tema vil vi henvise til helsestasjon eller lege.

Priser

Et hjemmebesøk koster 3000 kroner for inntil to timers samtale, og 700 kroner for hver påfølgende halvtime etter det.

En telefonsamtale på inntil en halv time koster 700 kroner.

Fødselsforberedelse

Vi tilbyr private fødselsforberedende kurs, hvor vi gjennomgår enkle teknikker for fokusering, avspenning og smertehåndtering. Kurset varer i to timer og koster 3000 kroner.

Barselsforberedelse

Gravid dame i samtale med fødselsveileder

Vi snakker om tema som forventninger, amming, søvn, tilknytning, søskensjalusi med mer. Dersom kurset bestilles i forlengelsen av et fødselsforberedende kurs varer det i en time og koster 700 kroner, bestilles det alene varer det i to timer og koster 3000 kroner.

Sammen vil Fødselsforberedelse og Barselforberedelse dekke temaene vi går gjennom på Myk start-kurset.

Ledsagerrollen

Det fødselsforberedende kurset kan forlenges med en time hvor vi går gjennom en rekke praktiske teknikker ledsager kan bruke for å støtte den fødende gjennom fødselen. Dette kurset koster 1000 kroner. Se Pappakurs for mer informasjon.

Mor er frustrert over søskenkrangelØnsker du hyggeligere middager, roligere morgener, enklere kvelder eller enklere levering i barnehagen?

Av og til er det ikke nok med inspirasjon eller kunnskap fra kurs eller bøker. Av og til trenger man konkret hjelp i eget hjem av vennligsinnede og kunnskapsrike mennesker som kan hjelpe til med å finne konkrete alternativ til de vaner og rytmer man har innarbeidet i familien. Vi tilbyr coachtjenester til alle som ønsker en slik hjelp, og vi bidrar med å finne løsninger som alle de involverte kan leve med.

Maktkamp mellom mor og barn

Noen typiske coachsesjoner vil kunne være at vi observerer et familiemåltid, en kveldsstund eller morgenstund, levering i barnehagen, eller en handletur en eller flere ganger, for så å prate sammen etterpå for å gjennomgå situasjonen og finne alternative perspektiv og løsninger.

Denne tjenesten tilbys for tiden ikke.

 

 

Det å forberede seg til svangerskap og fødsel er et sentralt prinsipp i tilknytningsomsorgen. I kurset Myk Start og Pappakurset går vi gjennom en rekke tema knyttet til dette.

Vi tilbyr også doulatjenester gjennom DinDoula.

En doula er en fødselsledsager. Doulaens oppgave er å støtte den gravide og hennes partner både før, under og etter fødselen. Doulaen fokuserer fullt og helt på de praktiske og følelsesmessige sidene av fødselen. Det er viktig for oss at kvinnen som skal føde føler seg trygg, og at hun får den støtten hun trenger for å føde slik hun selv ønsker.

~ Sitat fra www.dindoula.no

Vi kan også lese på nettsiden til DinDoula at forskning viser at kvinner som har kontinuerlig omsorg gjennom hele fødselsforløpet har kortere og mindre kompliserte fødsler, de bruker mindre smertestillende midler og rapporterer om en mer positiv opplevelse av fødselen.

Jordmor, fødselssykepleier og pappa hjelper mamma under fødsel i badekar

I boken Mothering the Mother (1993) finner vi blant annet denne statistikken blant kvinner som har hatt med doula under fødsel:

  • 50% reduksjon i keisersnitt
  • 60% reduksjon i ønske om epidural
  • 40% reduksjon i bruk av drypp/riestimulerende midler
  • 30% reduksjon i bruk av smertestillende
  • 40% reduksjon i bruk av tang/vakuum under forløsning

Se www.dindoula.no for mer informasjon om disse tjenestene.