NøtteskålPyntede småesker

Nisse laget av piperensere og garnStjerne av ispinner og glitterGarnnisse

Skåler av rørperler blir fine julepresangerKjøleskapsmagneter som hjemmelaget julegave

Mange koser seg med å ha juleverksted i adventen. Det er så mye fint barna kan lage, både som pynt hjemme og som flotte hjemmelagede julegaver. Det å gjøre koselige ting sammen som familie limer oss sammen, og legger fint til rette for gode relasjoner. I julestria er det ofte hektisk og mye som skjer. Det å skape små lommer av ro og til å bruke tid sammen er viktig for at adventen skal bli fylt med gode opplevelser som skaper varige minner. Det er også viktig med litt ro for å kunne åpne for den varme julestemningen. Et koselig juleverksted kan være en mulighet til et slikt pusterom i hverdagen.

Det er også koselig å bruke juleverkstedet til å lage flotte hjemmelagede julekort! Hva med å invitere noen fra barnehagen til å lage juledekorasjoner med granbar og lys, eller rulle bivokslys? Kanskje vennegruppen på skolen kan inviteres til julegrøt og lage julenisser av papp eller garn?

Noen tips kan være å sørge for å ha nok små sakser og minilimtuber i hus. Og dersom man har mindre barn med på juleverksted kan det være lurt å ha klippet til og forberedt det som kan forberedes på forhånd. Barn er ikke alltid like tålmodige, og det å sitte å vente på at voksne skal klippe og forberede underveis kan bli langtekkelig. Det kan være lurt å tenke på å lage noe det barna kan klare mest mulig av prosessen selv - om man skal ha mange barn med seg. Om man er få kan det være veldig koselig å lage noe litt mer avansert, og lage en ting sammen.

Lykke til med planlegging og gjennomføring av årets koseige juleverksted!

Hjemmelaget fuglematHjemmelaget julegave

Hjemmelagede julegaver barn kan lageLysestake i gips kan alle barn lageStasnisser i papp og ull

Hjemmelaget juledekorasjonHjemmelagede bagasjemerker blir koselige gaver

 

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter