Hjemmelaget halloween-kostymeHjemmelaget sjørøver-kostymeHjemmelaget sjørøver-kostyme for baby

Slengkapper og filthatter er greie å lage, og gjør veldig mye av seg. Kapper kan lages i nervøs fløyel på en enkel måte. Klipp stoffet i den lengden kappen skal være, og legg til litt ekstra for oppleggskanter. Lag en løpegang øverst til å trekke et knytebånd i, og la den nederste kanten bare rulle seg opp selv, eller legg opp en fald med nål og tråd om du vil og har tid. På sidene kan du sy fast pene bånd til å pynte kappen.

Denne kappen krever kun noen få rette sømmer. Men en slik kappe kan vanlige klær, for eksempel en mørk genser og en mørk bukse, brukes under, og man har et flott kostyme likevel!

Ryggen av kappen kan pyntes med filtfigurer eller figurer du klipper ut i glitterskumpapir (foam paper), og som sys eller limes på. Enkle bodyer kan også pyntes på ryggen til de minste barna som skal kle seg ut.

Hatter lages enkelt med filt. Kjeglen lages ved å kutte en kvartsirkel av filt, hvor den buede kanten er omkretsen rundt hodet til den som skal bruke hatten. Barna kan kanskje pynte hatten selv med paljetter, fjær, figurer eller glitterlim? Så limes eller sys hatten sammen i skjøten.

Trollmannshatt av filtTrollmannshatt av filt med sko og tryllestav

Prinsesshatt i filt med pyntFilthatt pyntet med fjær

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter