Gravid kvinne som holder på magen sin

Myk start er et foreldrekurs for gravide og nybakte foreldre. Kurset består av to deler, en fødselsforberedende del/svangerskapskurs og en barselsforberedende del.

Mulighetene for å skape grobunn for god tilknytning til barna starter tidlig. Det begynner allerede i svangerskapet. Vi ønsker å bidra til å styrke foreldre allerede fra svangerskapet og gjennom fødsel og barseltid.

Målgruppe for dette kurset er alle gravide og deres partnere. Kurset er aktuelt om dere venter deres første barn og også om dere har barn fra før.

Kurset Myk start tar deg gjennom ti tema som er aktuelle for de aller fleste gjennom svangerskap, fødsel og barseltiden.

Etter endt kurs vil du ha fått fylt opp verktøyskrinet ditt med mange potensielt livsendrende perspektiv og teknikker. Blant annet går vi gjennom noen enkle teknikker for en mer behagelig fødsel, vi ser på hva det kan være lurt å ta med i et ønskebrev til fødeavdelingen, vi ser på de vanligste ammeutfordringene og lærer hvordan de kan unngås.

Familie i sofa som beundrer sitt nyfødte barn

Vi ser på utfordringer rundt søvn og samspill, og vi ser på hvordan et nytt barn i familien kan være kilde til endring av mange eksisterende relasjoner. Kurset er konkret og håndfast. Samtidig er vi i Tilknytningspedagogene svært opptatt av at alle familier er forskjellige. Vi legger derfor stor vekt på å formidle kunnskap som gir familier verktøy til å velge egne løsninger.

Kursets innhold

 1. Svangerskap og fødsel med glede
 2. Ønskebrev for fødsel
 3. De første barseltimene
 4. Amming, mye mer enn ernæring
 5. Søvn
 6. Bæring
 7. Samspill, lek og nærhet
 8. Ny familie, parforhold
 9. Mor og barn som koser og ser på hverandre
 10. Ny familie, ytre familie og venner
 11. Stol på magefølelsen, tør å gå egne veier

Praktisk informasjon

Sted: Hjemme hos bestiller, eller annet avtalt sted

Varighet: 3 timer

Kursholder: Ingrid Prøsch

Pris: 4000 kroner

Påmelding/spørsmål: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.