Far holder sitt spedbarn i armene og koser på hodet

Dette kurset er et fødselsforberedende kurs rettet mot par, og mot partnere og andre fødselsledsagere.

"Pappas jobb er å holde seg ute av veien." "Pappa kan jo ikke gjøre så mye." Slike utsagn hører man rett som det er når det er snakk om pappas/ledsagers rolle under en fødsel. Mange fødselsledsagere føler seg litt maktesløse, da de ikke vet hva de kan gjøre for å hjelpe kvinnen.

Det er så mye en ledsager kan gjøre for å bidra til en mer komfortabel og trygg fødselsopplevelse! Et svangerskapskurs rettet mot par kan være en uvurderlig hjelp på veien.

Pappa kan bli mammas aller beste støtte og coach. En god felles fødselsopplevelse har kraft nok til å kunne styrke samliv og er en fantastisk start på den felles oppgaven med å gi omsorg til et barn. Pappa kan være den sterkeste og mest fremtredende av hjelperne i mors fødselsopplevelse.

Women's strongest feelings (in terms of their birthings), positive and negative, focus on the way they were treated by their caregivers.

~ Annie Kennedy og Penny Simkin

På ledsagerkurset lærer du en rekke gode teknikker for å kunne støtte kvinnen gjennom hele fødselen. Ved å trene på noen ulike teknikker vil både ledsager og kvinnen kunne gå til fødsel med større selvtillit i sin rolle som en sentral støtteperson.

Far har øyekontakt med sitt barn

Vi lærer både avspenningsteknikker og teknikker for smertelindring. Vi gjennomgår hva som skjer under vanlige fødsler og litt om teoretisk bakgrunn for de ulike teknikkene.

"In the best of all possible worlds, childbirth enriches a marriage. In the worst, it harms it.", skriver Jean Marzollo. Gi deg selv og din partner den best mulige start på foreldreskapet dere skal dele ved å lære hvordan du kan være et fullverdig medlem av og en reell støttespiller i fødselsopplevelsen.

Hovedvekten er på fysisk hjelp og emosjonell støtte. Dette kan det være nyttig å trene litt på før fødselen starter. Vi kaller dette kurset for "pappakurset", men det er rettet mot alle som skal være ledsagere ved en fødsel, enten det er barnefar eller annen partner, en søster, mor eller venninne.

Praktisk informasjon

I badekaret rett etter at barnet er født

Sted: Hjemme hos bestiller, eller annet avtalt sted

Kursholder: Ingrid Prøsch

Pris: 4000 kroner

Varighet: 3 timer

Påmelding/spørsmål: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.