Matpakker til småfugleneMatpakker til fugler, kremmerhus av matpapir

Har du gammelt brød som ikke blir spist, kan du kutte det i terninger, og legge det i kremmerhus av matpapir. Legg kremmerhusene i fryseboksen, så har dere fuglemat klar å ha med ut neste gang dere skal i parken, til dammen eller gå et annet sted hvor brød-glade småfugler bor. Brødterninger tiner fort, så fra du tar matpakkene ut av fryseboksen til fuglene får maten, er nok brødet spiseklart.

Det er koselig å mate enderMate fugler er stas

Leverpostei er enkel turmat

Det er mye god mat man kan ha med på tur. Men det er også mulig å gjøre det enkelt. Innimellom kan det føles som en hindring å komme seg ut på tur, fordi man ikke orker å forberede turmat og sekker og alt som skal til. Man kommer langt med noen oppskårne rundstykker eller brødskiver, en leverposteiboks og en smørkniv i en pose. Tar man med en juicekartong med skrukork eller en vannflaske, og putter noen epler på toppen av sekken har man en utmerket turlunsj!

Med hjemmelagde lykter i mørketHjemmelaget lykt med pinne

Tidligere i Leve med barn-bloggen har vi skrevet om hvordan man kan lage flotte lykter. Dersom man tar disse lyktene og fester en ståltråd rundt toppen av glasset, og så fester en pinne til tråden, har man en flott lanterne. Det å gå på tur ute i mørket med selvlagde lanterner eller fakler er spennnende for både barn og voksne. Levende lys kaster lange flakkende skygger og skaper rom for fantasi og fortelling!

Husk refleks og ta brannsikkerhet på alvor.

Lykter med silkepapirTente lykter i nattemørket

Olabil laget på gamle barnevognhjulMan må bli vant til den brå styringen på olabilen

Olabiler er moro for både store og små. Man kan lage de mest forseggjordte biler, men man kommer også langt med fire hjul og noen planker. På www.olabil.no kan du få mange tips til bygging av deres egen olabil.

Om det ikke blir tid til å bygge en bil, så er det kanskje moro å bygge en virtuell olabil, og kjøre race med den? SOS-barnebyer tilbyr et online-olabil-spill.

Barn i vannkantenÅ leke på stranden er alltid moro

Selv om det ikke er de beste badetemperaturer i mai, så er en strandtur deilig for både liten og stor. Gode gummistøvler og et klesskift - eg en kurv med strandleker, så blir turen en suksess selv om det ikke er riktig sommer ennå.

En svane på HukGravemaskin og bøtter er passende utstyr på stranda

PapirpotterPapirpotter

Vi har lært å lage papirpotter av Pickles. Og det er en så fin ting å kunne at vi bringer videre hennes tips til dere alle. Med litt papir lager man flotte potter til å forspire frø før de skal settes ut i hagen. Lag en papirstrimmel, og rull den rundt en smal flaske. Pakk papiret sammen i bunn, og vips så har du en strålende potte!

HvitveisRøde bærMarkblomster

Det å ta en tur ut i hagene, parkene eller skogene i mai er et eventyr av spirer og små nye blomster! Mange kan plukkes, mange kan nytes, og det er moro å se for eksempel på bregnespirer eller på bjørkas museører for så å følge utviklingen utover mai og juni. Det å se livet utvikle seg er utviklende for både liten og stor. Så dagens oppfordring fra oss i Leve med Barn-spalten er "Ut i skogen og nyt våren!".

HestehovSpirer fra bakkenKnopper på trærne

Barn elsker å løpe i søledammer

Å løpe og hoppe i søledammer er noe som ofte fremstilles som en av barndommens store gleder.

Det er noe eget med den spontane begeistringen av en fristende sølepytt, og det å få lov å hoppe uti med en gang, selv om man ikke har regnbukse på. Det er noe befriende i å la alle reglene fare og gripe dagen. Ofte er det nettopp i slike uventede øyeblikk at ekte lykke fødes for alle involvert.

Dersom man skal vente til en anledning som passer godt, venter man kanskje så lenge at barna blir så store at søledamhoppingens tiltrekning ikke lenger er så stor? Hopp i det!

Naturlig hjerte i snøen

Det å lete etter hjerter i naturen er en spennende aktivitet for både store og små. Det kryr av naturlig skapte hjerteformer overalt ute, og det er bare å skjerpe blikket å se etter dem. Man kan gjøre det til en konkurranse om å finne flest hjerter, eller til et samarbeidsprosjekt hvor man speider sammen. Ta med et kamera for å forevige hjertene.