Gaustatoppen sett fra StavsroPå vei til GaustatoppenTuristforeningen har merket løypen

"Gaustatoppen, som mange mener er Norges vakreste fjell, rager majestetisk over Rjukan med sine 1883 m.o.h. Årlig tar ca 30000 mennesker turen opp på Gaustatoppen for å nyte den fantastiske utsikten. I klarvær kan man se østover til grensen til Sverige eller sydover til kysten. Utsikten viser over 1/6 av Norge." Sitat fra www.visitrjukan.no.

En cirka tre timers kjøretur (omtrent 18 mil) fra Oslo finner vi Gaustatoppen. Rjukan er nærmeste tettsted, og her er det fint å tilbringe en lørdag, for så å ta fatt på fjellet en søndag. Kjør opp til Stavsro fjellstue og parker der. Derfra til toppen er det 4,5 kilometer, 700 høydemeter. Det er tidvis bratt, men turglade og motiverte barn fra omtrent fem år kommer opp. Kafeen på toppen selger vafler og drikke, og har åpent til litt ut i september. Vi anbefaler å beregne god tid, fire timer opp og to timer ned. God tur!

Hele familien på vei til GaustatoppenTuren til Gaustatoppen kan bli lang for en 5-åringMen vi kom opp på toppen av GaustatoppenGaustatoppen turisthytte