Dekorasjoner av zombier til Halloween

Bruk piperensere eller ståltråd og lag en pinnemannkropp. Rundt kroppen snurrer du opplipt hvitt stoff eller gasbind. Lim remsene fast med en limpistol. Dekorer med farget lim eller tusjer. Fest en tråd i hodet på mumien og heng den i vinduet.

 

Design egne T-skjorterTekstiltrykk med sandpapir

Det å lage eget trykk på t-skjorter er stas! Og det er ganske så enkelt også.

Det du trenger er T-skjorter, fint sandpapir, fargestifter og et strykejern.

Begynn med å tegne på sandpapiret. Bruk gode fargestifter for å sikre best mulig resultat. Når tegningene er ferdige legger du sandpapiret med motivet ned på skjorten, og stryker over med varmt jern i ca 15 sekunder. Sjekk om motivet er skikkelig overført på en liten flik før du fjerner hele sandpapiret. Er det dårlig farge, så stryk litt mer.

Når trykket er overført legger du skjorta i tørketrommelen på et varmt program i ca 20 minutter for å fiksere fargen.

Dette er en aktivitet som passer like godt for de minste som de største barna! KAnkje dere kan lage noen flotte skjorter dere kan gi bort i gave til Farmor eller Onkel?

Lag egne t skjorter!Motiv overføring

Perlearmbånd som bursdagsaktivitetHjemmelaget perlearmbånd

Når store jenter skal ha bursdagsselskap kan det være koselig å ha kreative aktiviteter på planen. Mange jenter liker å perle, men etterhvert som de blir eldre blir det viktig for dem at det ikke er så "baaarnslig"! Man kan kjøpe fine glassperler i barnas yndligsfarger, og gjøre litt stas på perlingen.

Disse armbåndene kan også være en fin aktivitet på juleverksted når barn skal lage julepresanger til søster, tanter og mødre!

Perlene som er brukt på bildene er glassperler fra Panduro. De koster ca 100 kroner for en boks som rekker til ca 8 armbånd. Det går rundt 30 perler til et armbånd, avhengig av størrelse både på perlene og armen som skal bære smykket. Vi har brukt dobbel elastisk strikk, slik at det skal være lett å ta smykket av og på. Fredstegnet er et anheng med hummerklype som festes rett på strikken. For å ta perlene på strikken har vi brukt perlenåler.

Handlelisten ser da slik ut:

  • Pene perler
  • Elastisk strikk
  • Perlenåler
  • Anheng

Det kan være koselig å lage små kit til hver av gjestene - da unngår man både mye kaos og skaper en litt eksklusiv og fin stemning rundt prosjektet. Papiresker kan kjøpes relativt rimelig på butikker som Søstrene Grene, Etsy og TGR, eller du kan lage dem selv med en eksemal. Søk for eksempel på "free template paper box" å se hva du finner.

Slike små perle-kit kan også være supre hjemmelagede gaver til barnebursdager eller julegaver.

Oppskrift på perlearmbånd

Oppskriften er fra Panduro

 

Med sugerør og våt maling kan vi lage flotte bilder av nyttårsraketter!

Det har nettopp vært nyttårsaften, og hva med å la det inspirere til noen flotte maleri av nyttårsraketter?

Disse på bildene er laget ved å dryppe  store dråper våt maling på et natteblått ark, og så blåse på malingen med sugerør - enkelt og effektfullt! Dette får selv de minste barna til!

Større barn kan kanskje få en bøsse med glitter å drysse på den våte malingen for ekstra skinnende effekt?

Nyttårsraketter laget med maling

Hjemmelagede lys og lysmansjetterHjemmelaget pynt til stearinlys

Mange barn lager lys på juleverksted på skoler og barnehager. Dette er flotte hjemmelagede julegaver til besteforeldre, tanter og onker og foreldre! For å gjøre gaven ekstra flott kan man lage litt pynt til lysene også!

Pynten på bildene er laget med glitrende perler og juleklokker på sølvstreng. Med litt hjelp kan selv de aller minste barna være med å lage slik lyspynt, og større barn kan klare å gjøre hele prosessen på egenhånd.

Har man ikke sølvstreng kan selvsagt vanlig ståltråd også brukes. Tre på nok perler til at strengen kan tvinnes rundt lyset et par ganger. Start og slutt på strengen sikres ved å lage en liten løkke med en tang.

Dersom man setter lyset i en liten lysestake også så er gaven komplett, og klar til å brukes på julens festbord!

Det å hedre barnas kunstprosjekt ved å bruke dem i høytiden er en fin måte å bygge opp under både selvtillit og god selvfølelse hos barna. De ser at har bidratt med noe som skaper hygge og stemning i hjemmet, og de ser at gaver de har laget blir satt pris på.

Utstyr til å lage perlepyntBarn liker ofte å perle

Å lage papirrosetter er gøy!Ferdig kuttede papirstrimler til bretting

Å brette egne papirrosetter og papirstjerner er moro. Dette er ikke en aktivitet for de minste barna, for her kreves litt tålmodighet og utviklet finmotorikk. Men for større barn som liker pusjeoppgaver er dette en super aktivitet! Det er også en fin aktivitet for voksne på juleverksted.

Man kan kjøpe ferdige sett med papirstrimler, så slipper man å klippe selv, for disse strimlene må være nøyaktige for at julestjernen skal bli fin. Slike sett inneholder oppskrift, og kan kjøpes på foreksempel Panduro eller TGR.

 

Man kan kjøpe ferdige sett med papirstrimler og instruksjon

Oppskrift på krans i papir til juleverksted for større barnKrans i brettet papir

Å brette papirkranser er tips til en en flott aktivitet på juleverkstedet. Papir er ikke så dyrt, og man trenger lite annet utstyr også - og birtsett fra litt papirklipp så er det ikke noe gris eller noe stort som kan gå galt. Kanskje dette er noe for en vennegruppe av skoleelever, eller til juleversted for litt større barn. De små kan også bli med på dette, men kommer da til å trenge en del hjelp.

Skal yngre barn være med, så er det et tips å kutte ut ferdige papirbiter på forhånd, så blir det ikke så mye venting. Kransen vi lærer å lage her er en helt enkel krans. Ønsker dere større utfordringer så google "origami wreath instructions", og se på bilder.

Begynn med å kutte eller klippe 8 kartong-rektangler. Du kan lage kransene i akkurat den størrelsen du selv vil, men det er viktig at de er i størrelsesforholdet 1:2 – for eksempel 4 cm x 8 cm.

Å kutte papir går enklere med en papirkutterVelg farger som passer godt sammen

Når du kutter papiret så pass på at eventuelt mønster kommer rett vei, så slipper du å gå i denne fella:

Pass på at mønster vender samme vei

Begynn så å brette papiret på langs, og så brett strimmelen over på midten som vist på bildet. Pass på at åpningne på papiret vender oppover, og brett så hjørnene ned.

Instruksjoner for å lage krans i papir

Lag 8 slike element.

Papirbretting for små og større barn

Når alle 8 er ferdige, er det på tide å montere kransen. På toppen av papirbitene er det to "lommer" – og inn i disse skap de to spissene fra neste element. Dette er litt kronglete å få til, særlig om du bruker litt stivt papir. Men med litt tålmodighet får du det til! Flett alle 8 i hverandre slik. Den siste biten skal festes på samme måte.

Origami krans i brettet papir er fin aktivitet på juleverkstedSette sammen papirkrans

Kransen er ferdig! Du må kanskje trekke litt den for å få den rund og pen.

Lag hull med en hullemaskin, og fest en tråd eller krok. Du kan også lage fine oppheng i sølvwire og pene perler

Papirkrans til juleverkstedetOppheng til julepynt i sølvwire

NøtteskålPyntede småesker

Nisse laget av piperensere og garnStjerne av ispinner og glitterGarnnisse

Skåler av rørperler blir fine julepresangerKjøleskapsmagneter som hjemmelaget julegave

Mange koser seg med å ha juleverksted i adventen. Det er så mye fint barna kan lage, både som pynt hjemme og som flotte hjemmelagede julegaver. Det å gjøre koselige ting sammen som familie limer oss sammen, og legger fint til rette for gode relasjoner. I julestria er det ofte hektisk og mye som skjer. Det å skape små lommer av ro og til å bruke tid sammen er viktig for at adventen skal bli fylt med gode opplevelser som skaper varige minner. Det er også viktig med litt ro for å kunne åpne for den varme julestemningen. Et koselig juleverksted kan være en mulighet til et slikt pusterom i hverdagen.

Det er også koselig å bruke juleverkstedet til å lage flotte hjemmelagede julekort! Hva med å invitere noen fra barnehagen til å lage juledekorasjoner med granbar og lys, eller rulle bivokslys? Kanskje vennegruppen på skolen kan inviteres til julegrøt og lage julenisser av papp eller garn?

Noen tips kan være å sørge for å ha nok små sakser og minilimtuber i hus. Og dersom man har mindre barn med på juleverksted kan det være lurt å ha klippet til og forberedt det som kan forberedes på forhånd. Barn er ikke alltid like tålmodige, og det å sitte å vente på at voksne skal klippe og forberede underveis kan bli langtekkelig. Det kan være lurt å tenke på å lage noe det barna kan klare mest mulig av prosessen selv - om man skal ha mange barn med seg. Om man er få kan det være veldig koselig å lage noe litt mer avansert, og lage en ting sammen.

Lykke til med planlegging og gjennomføring av årets koseige juleverksted!

Hjemmelaget fuglematHjemmelaget julegave

Hjemmelagede julegaver barn kan lageLysestake i gips kan alle barn lageStasnisser i papp og ull

Hjemmelaget juledekorasjonHjemmelagede bagasjemerker blir koselige gaver

 

Flaggermus fra eggekartong som dekorasjon til Halloween

En flaggermus kan vi ganske enkelt klippe ut av en eggekartong! Så kan den males sort, og øyne kan limes på. Disse sine dekorasjonene kan henges opp i en snor, eller settes utover duken som en borddekorasjon til Halloween. Dette er en super aktivitet som selv de minste barna kan mestre!

Hello Kitti gresskar til HalloweenGresskar utskåret som Hello Kitti til Halloween

Å skjære ut gresskar til halloween har begynt å bli en kjær tradisjon for mange også her til lands. Gresskarlykter gik er perfekt Halloweenstemning, og er en flott tradisjon for å markere dagen!

Dette gresskaret har fått Hello Kitti-motiv. Vi har googlet "Hello Kitti Halloween pumpkin stencil" Så printet vi bildet, og overførte det til gresskaret ved å prikke langs linjene med en nål.

Deretter skjærer man kun av det ytterste laget av gult skall. Dette er en enkelre måte å skjære på for mange barn, enn de metodene hvor man skal skjære helt gjennom hele gresskaret.

Her er en annen variant av denne teknikken - denne med en ugle som flyr i måneskinnet:

Gresskar med ugle og fullmøne laget ved hjelp av stensil

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter