I denne spalten kommer det til å komme jevnlige tips til ulike sesongtilpassede aktiviteter man kan gjøre sammen med barna. Det å gjøre ting sammen gjør at man deler fokus, og det er en flott måte å bidra til en god tilknytning mellom alle de som deltar. I "Ut på tur" og "Hva skjer?" vil det komme flest tips til ting å gjøre i Oslo-regionen, og artikler fra andre deler av landet mottas gjerne. Vi inviterer alle leserne våre til å bidra med artikler til alle kategoriene. Artikler, tips og ideer sendes til post@tilknytningspedagogene.no.

Hjemmelgaet skål iav rørperler fylt med lørdagsgodtFargerike skåler laget av hamaperler

Disse skålene er laget ved å smøre ildfaste skåler med olje, og så dekke kantene og bunnen med ett lag med perler. Selv de minste barna klarer å lage slike skåler. Pass bare på at perlene ligger i ett lag, og at det er en så noenlunde jevn kant øverst. Det gjør ingen ting om perlene ligger ulik vei.

Hamaperler blir til fine skålerBruk et glass for å glatte rørperlene

Når skålen er fylt så setter du dem inn i ovnen på ca 200 grader i ca ti minutter. Da smelter perlene sammen, og danner en skål. Ta skålene ut av ovnen og press litt med en skje eller et syltetøyglass, så blir de glattere. Dette er en jobb for voksne! Pass på å smøre skeen/glasset med olje før du begynner. La så skålene kjølne litt før du forsøker å ta dem ut av formen.

Større barn kan forsøke å legge alle perlene samme vei, og lage fine møsntre, slik om disse skålene fra Panduro:

Skåler med rørperlerRørperler smeltet til en fargerik skål

Fargene kan sorteres, og da kan du lage skåler som passer som juleskål og påskeskål. En juleskål fylt med litt hjemmelaget julegodt blir en super hjemmelaget julegave. Og hva med å fylle påskeskålen med påskegodt, og pakke den i cellofan - så har du et hjemmelaget påskeegg!

Juleskål i hamaperlerPåskeskål med rørperler

Mange flotte hjemmelagede skåler av rørperlerRørperler blir fine skåler

 

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Annonser

Holding on to anger is like grasping a hot coal with the intent of throwing it at someone else; you are the one who gets burned.

~ Buddha