I denne spalten kommer det til å komme jevnlige tips til ulike sesongtilpassede aktiviteter man kan gjøre sammen med barna. Det å gjøre ting sammen gjør at man deler fokus, og det er en flott måte å bidra til en god tilknytning mellom alle de som deltar. I "Ut på tur" og "Hva skjer?" vil det komme flest tips til ting å gjøre i Oslo-regionen, og artikler fra andre deler av landet mottas gjerne. Vi inviterer alle leserne våre til å bidra med artikler til alle kategoriene. Artikler, tips og ideer sendes til post@tilknytningspedagogene.no.

Gresskarsuppe med kylling

Mange gresskarsupper er veldig tykke og veldig søte. Denne suppen er balansert, deilig og salt - og har en lett og fin konsistens.

Ha 1 liter kyllingkraft eller buljong i en kjele. Rør inn 2-4 dl gresskarpuré og ca 1 dl fløte. Kok opp. Smak til med salt og pepper.

Ha så i:

  • Mais fra to maiskolber
  • 1 rød paprika i terninger
  • 50 gram aspargesbønner i biter
  • en liten neve frisk salvie, hakket (kan sløyfes eller erstasses med andre friske urter)
  • eventuelt litt revet zest fra en økologisk sitron og noen sitrondråper.
  • Stekt kylling

På bildet er det brukt rensede rester av stekt kylling. Har du ikke rester kan du ta to kyllingbryst og dele i biter, krydre lett med salt og pepper og steke i olivenolje.

Dersom du har kraft/buljong klar, og har gresskarmosen ferdig, så tar denne lekre suppen bare noenfå minutter å lage!

 

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Alle retter
Annonser

What else is love but understanding and rejoicing in the fact that another person lives, acts, and experiences otherwise than we do...?

~ Friedrich Nietzsche