I denne spalten kommer det til å komme jevnlige tips til ulike sesongtilpassede aktiviteter man kan gjøre sammen med barna. Det å gjøre ting sammen gjør at man deler fokus, og det er en flott måte å bidra til en god tilknytning mellom alle de som deltar. I "Ut på tur" og "Hva skjer?" vil det komme flest tips til ting å gjøre i Oslo-regionen, og artikler fra andre deler av landet mottas gjerne. Vi inviterer alle leserne våre til å bidra med artikler til alle kategoriene. Artikler, tips og ideer sendes til post@tilknytningspedagogene.no.

Gresskarsuppe med kylling

Mange gresskarsupper er veldig tykke og veldig søte. Denne suppen er balansert, deilig og salt - og har en lett og fin konsistens.

Ha 1 liter kyllingkraft eller buljong i en kjele. Rør inn 2-4 dl gresskarpuré og ca 1 dl fløte. Kok opp. Smak til med salt og pepper.

Ha så i:

  • Mais fra to maiskolber
  • 1 rød paprika i terninger
  • 50 gram aspargesbønner i biter
  • en liten neve frisk salvie, hakket (kan sløyfes eller erstasses med andre friske urter)
  • eventuelt litt revet zest fra en økologisk sitron og noen sitrondråper.
  • Stekt kylling

På bildet er det brukt rensede rester av stekt kylling. Har du ikke rester kan du ta to kyllingbryst og dele i biter, krydre lett med salt og pepper og steke i olivenolje.

Dersom du har kraft/buljong klar, og har gresskarmosen ferdig, så tar denne lekre suppen bare noenfå minutter å lage!

 

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Alle retter
Annonser

There is a garden in every childhood, an enchanted place where colors are brighter, the air softer, and the morning more fragrant than ever again.

~ Elizabeth Lawrence