Tilslørte bondepiker i stetteglass

Den 17. oktober er det Epledagen. Hva med å lage noe godt med epler sammen med barna på søndag? En dessert kanskje? Kanskje dere kan bytte kake mot epler med en epletreeier i nabolaget? Liker barna krem er kanskje Tilslørte Bondepiker en gammel klassisk slager som kunne smake?

Eplene kan renses og deles, og kokes med litt sukker, frøene fra en vaniljestang og ørlitt vann til en litt klumpete mos.

Vispet kremfløte kan blandes med vaniljekrem til en fyldig og god krem.

Knekk kan lages ved å la et par brødskiver (gjerne grove) ligge og tørke litt på benken. Smuldre dem fint og ha dem sammen med smør i en stekepanne. Dryss på rørsukker og kanel, og stek til det blir karamell av sukkeret. Ha smulene på et bakepapir til de kjølner, og knus dem til knekksmuler.

Legg krem, eplemos og knekksmuler lagvis i pene glass, og nyt høsten!

www.frukt.no kan du lese flere gode epleoppskrifter.

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Alle retter