Tertebunn fylt med bær

Tertebunn: 165 gr smør, 125 gr sukker, 2 eggeplommer, 2 ss fløte, 250 gr hvetemel, 2 ts bakepulver. Rør smør og sukker hvitt. Bland i resten av ingrediensene og rør sammen til en deig. Smør en paiform eller springfjærform godt og trykk bunnen ut, og opp langs kanten. Ha litt mel på hendene så går det lettere. Sett kaldt. Skal ikke forstekes. Denne bunnen er lik for alle varianter av denne kaken.

Så er det bare å fylle på med det du har for hånden.

  • Bærpai: Fyll opp med for eksempel rips, blåbær, bringebær, dryss på sukker.
  • Vaniljeterte: Smør et godt lag med vaniljekrem over bunnen, og dryss bær eller frukt over. Syrlig frukt får et sukkerdryss før kaken settes i ovnen.
  • Fruktterte: Del epler i tynne skiver og legg pent i ring over hele bunnen og dryss på sukker og kanel, eller del små plommer i to og fyll på. Smak på frukten, syrlig frukt trenger akkurat som bær litt sukker.

Alle kakene stekes på 170 grader i 40-50 minutter. Dryss eventuelt melis over rett før servering og server med is til. De egner seg ypperlig til frysing, pakk dem bare godt inn i frysefolie. Når kaken tas opp av fryseren lunes den lett i ovnen før servering. Hva med å lage flere nå når frukttrærne bugner, og så ta opp og servere når det er selskap senere i høst?

Et kakestykke fylt med vaniljesaus og bær

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Alle retter