HavrehornHavrehorn før rulling og steking

300 gr grov spelt, 300 gr hvetemel, 100 gr havregryn, 1 pk tørrgjær, 2 ts salt, 2 ts sukker, 2 ss olje - ca 5 dl vann

Ingrediensene til deigen blandes, og eltes til deigen er seig og samlet. Juster med mel og vann til deigen slipper kanten av bollen. La deigen hvile en halvtime. Kjevle deigen ut og del den i "pizzastykker". Rull emnene sammen til horn, og legg på bakepapir. La hornene heve i 30-45 minutter, pensle dem med melk, egg eller vann og stek dem på ca 200 grader i ca ti minutter - fargen skal være gyllen.

Hornene kan lages i mange varianter. Hva med å prøve med noen dl revet ost i deigen? Eller legge en osteskive og en skinkeskive i hornet før det rulles sammen? Litt pizzafyll kan også være godt inni. Et horn med innbakt pålegg er kanskje noe for matpakkene utover vinteren?

Havrehornene kjevles og deles som en pizzaSmå barn kan enkelt være med å rulle havrehorn

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Alle retter