Hjemmelaget jordbæris

5 eggeplommer vispes sammen med fem ss melis til stiv eggedosis. 4 dl fløte vispes til krem. Knus en pose med tørkede jordbær, og bland krem, bærpulver og eggedosis. Ha isblandingen i en brødform som du har kledd med plastfolie. Dekk formen og sett i fryseren. La isen stå i kjøleskapet en halvtimes tid før servering for å mykne litt. Skjær isen i pene skiver, dandér på pene fat og server med jbringebærcoulis og friske bær. Dette er dessert for sommerens fester!

Frysetørkede jordbærFrysetørket jordbær som pulver

Coulis lages slik: Ha 1/2 kg bringebær i en kjele sammen med en splittet vaniljestang, litt balsamicoeddik, zest fra 1/2 sitron og sukker etter smak (begynn med ca 1,5 dl og smak til). Kok til bærene faller sammen. Press så massen gjennom en sil. Coulisen tykner litt når den kjølner.

JordbærcoulisIngrediensene til jordbærcoulis

Vil du ikke lage coulis, kan du blande 1 ss balsamico og 1 ss vann i tre ss syltetøy, og bruke det som saus i stedet.

Hjemmelaget jordbæris med jordbærsyltetøy

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Alle retter