Fastelavensbolle med krem og rørte jordbærBrett med fastelavensboller til avkjøling

Den 6. mars 2011 er det fastelavenssøndag. Kanskje det hadde vært godt med fastelavensboller med krem og syltetøy? Bollene kan kjøpes ferdig på butikken, eller man kan lage dem selv.

  • 100 gram smør
  • ca 3 dl melk
  • 1 pose rød tørrgjær
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 1/2 ts salt

Smelt smør, og ha i melk – blandingen skal være mellom 37-40 grader. Ha alt det tørre i en bakemaskin, og hell i vesken. Elt til en fin deig som såvidt slipper kanten av bollen. Hev en times tid. Deigen formes, og etterheves i ca 1/2 time. Pensle med egg. Stekes på 230 grader i ca ti minutter.

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Alle retter