I denne spalten kommer det til å komme jevnlige tips til ulike sesongtilpassede aktiviteter man kan gjøre sammen med barna. Det å gjøre ting sammen gjør at man deler fokus, og det er en flott måte å bidra til en god tilknytning mellom alle de som deltar. I "Ut på tur" og "Hva skjer?" vil det komme flest tips til ting å gjøre i Oslo-regionen, og artikler fra andre deler av landet mottas gjerne. Vi inviterer alle leserne våre til å bidra med artikler til alle kategoriene. Artikler, tips og ideer sendes til post@tilknytningspedagogene.no.

Tovet sitteunderlag i ullUll til sitteunderlaget

Det å tove ull er en deilig aktivitet for både store og små! Man tar kardet ull og legger i tynne lag oppå hverandre, minst tre, gjerne flere - avhengig av hvilken tykkelse man ønsker. Fargerik ull legges i det øverste laget. Så tar man varmt vann med relativt mye grønnsåpe i og begynner å massere ulla.

Man skal massere ganske lenge med ganske varmt vann for å få det helt tett. Det kan kanskje være litt vanskelig for de minste barna å fullføre hele tovingen for hånd, og da kan dere tove resten i maskinen om dere vil. Pass på at alt henger godt sammen før du legger underlaget i maskinen og vasker litt hardt på 60 grader.

Når underlaget er ferdig tovet kan du sy en kant på det for pyntens skyld.

Det er stas å dra på tur med et sitteunderlag man har laget helt selv i sekken!

Barn kan selv lage mønster på sitteunderlagetSitteunderlag før tovingSitteunderlag halvveis i toveprosessen

 

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Annonser

Normal day, let me be aware of the treasure you are. Let me learn from you, love you, bless you before you depart. Let me not pass you by in quest of some rare and perfect tomorrow.

~ Mary Jean Iron