I denne spalten kommer det til å komme jevnlige tips til ulike sesongtilpassede aktiviteter man kan gjøre sammen med barna. Det å gjøre ting sammen gjør at man deler fokus, og det er en flott måte å bidra til en god tilknytning mellom alle de som deltar. I "Ut på tur" og "Hva skjer?" vil det komme flest tips til ting å gjøre i Oslo-regionen, og artikler fra andre deler av landet mottas gjerne. Vi inviterer alle leserne våre til å bidra med artikler til alle kategoriene. Artikler, tips og ideer sendes til post@tilknytningspedagogene.no.

Tovet sitteunderlag i ullUll til sitteunderlaget

Det å tove ull er en deilig aktivitet for både store og små! Man tar kardet ull og legger i tynne lag oppå hverandre, minst tre, gjerne flere - avhengig av hvilken tykkelse man ønsker. Fargerik ull legges i det øverste laget. Så tar man varmt vann med relativt mye grønnsåpe i og begynner å massere ulla.

Man skal massere ganske lenge med ganske varmt vann for å få det helt tett. Det kan kanskje være litt vanskelig for de minste barna å fullføre hele tovingen for hånd, og da kan dere tove resten i maskinen om dere vil. Pass på at alt henger godt sammen før du legger underlaget i maskinen og vasker litt hardt på 60 grader.

Når underlaget er ferdig tovet kan du sy en kant på det for pyntens skyld.

Det er stas å dra på tur med et sitteunderlag man har laget helt selv i sekken!

Barn kan selv lage mønster på sitteunderlagetSitteunderlag før tovingSitteunderlag halvveis i toveprosessen

 

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Annonser

You have learned something. That always feels at first as if you had lost something.

~ H. G. Wells