I denne spalten kommer det til å komme jevnlige tips til ulike sesongtilpassede aktiviteter man kan gjøre sammen med barna. Det å gjøre ting sammen gjør at man deler fokus, og det er en flott måte å bidra til en god tilknytning mellom alle de som deltar. I "Ut på tur" og "Hva skjer?" vil det komme flest tips til ting å gjøre i Oslo-regionen, og artikler fra andre deler av landet mottas gjerne. Vi inviterer alle leserne våre til å bidra med artikler til alle kategoriene. Artikler, tips og ideer sendes til post@tilknytningspedagogene.no.

NøtteskålPyntede småesker

Nisse laget av piperensere og garnStjerne av ispinner og glitterGarnnisse

Skåler av rørperler blir fine julepresangerKjøleskapsmagneter som hjemmelaget julegave

Mange koser seg med å ha juleverksted i adventen. Det er så mye fint barna kan lage, både som pynt hjemme og som flotte hjemmelagede julegaver. Det å gjøre koselige ting sammen som familie limer oss sammen, og legger fint til rette for gode relasjoner. I julestria er det ofte hektisk og mye som skjer. Det å skape små lommer av ro og til å bruke tid sammen er viktig for at adventen skal bli fylt med gode opplevelser som skaper varige minner. Det er også viktig med litt ro for å kunne åpne for den varme julestemningen. Et koselig juleverksted kan være en mulighet til et slikt pusterom i hverdagen.

Det er også koselig å bruke juleverkstedet til å lage flotte hjemmelagede julekort! Hva med å invitere noen fra barnehagen til å lage juledekorasjoner med granbar og lys, eller rulle bivokslys? Kanskje vennegruppen på skolen kan inviteres til julegrøt og lage julenisser av papp eller garn?

Noen tips kan være å sørge for å ha nok små sakser og minilimtuber i hus. Og dersom man har mindre barn med på juleverksted kan det være lurt å ha klippet til og forberedt det som kan forberedes på forhånd. Barn er ikke alltid like tålmodige, og det å sitte å vente på at voksne skal klippe og forberede underveis kan bli langtekkelig. Det kan være lurt å tenke på å lage noe det barna kan klare mest mulig av prosessen selv - om man skal ha mange barn med seg. Om man er få kan det være veldig koselig å lage noe litt mer avansert, og lage en ting sammen.

Lykke til med planlegging og gjennomføring av årets koseige juleverksted!

Hjemmelaget fuglematHjemmelaget julegave

Hjemmelagede julegaver barn kan lageLysestake i gips kan alle barn lageStasnisser i papp og ull

Hjemmelaget juledekorasjonHjemmelagede bagasjemerker blir koselige gaver

 

 

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Annonser

Naturen forlanger ikke at vi skal være fullkomne. Den forlanger bare at vi vokser.

~ Ukjent