Gresskarpai

Det er snart Halloween, og kanskje det ville vært godt med en gresskarpai for å markere anledningen? Gresskarpai smaker litt som krydderkake, men har en annen konsistens. Dette er en pai med gode og stemningsskapende høstsmaker.

Paibunn:

  • 165 gr smør
  • 125 gr sukker
  • 2 eggeplommer
  • 2 ss fløte
  • 250 gr hvetemel
  • 2 ts bakepulver

Rør smør og sukker hvitt. Bland i resten av ingrediensene og rør sammen til en deig. Smør en paiform eller springfjærform godt og trykk bunnen ut, og opp langs kanten. Ha litt mel på hendene så går det lettere. Sett kaldt. Skal ikke forstekes.

Fyll:

  • 6 ss hvetemel
  • 1 strøken ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt allehånde
  • ½ ts malt ingefær
  • ½ ts malt muskat
  • 2 egg
  • 2 dl sukker
  • 75 gr smeltet smør
  • 400 g gresskarpuré - kokt og most (beregn 600 gram ukokt gresskar, som igjen er ca 1,3 kilo urenset gresskar)
  • 4 dl kremfløte
  • Frø fra en vaniljestang

Rør sammen alt det tørre og alt det våte hver for seg. Rør det våte i det tørre med en mixmaster og visp godt. Ha fyllet over i paiskallet, og sett rett i ovnen på 180 grader i ca 40-50 minutter. Følg med å kjenn etter når fyllet kjennes stivt ut. Fyllet skal ha en puddinglignende konsistens. La kaken sette seg litt før du tar den ut av formen. Dryss på melis og server med vaniljeis.

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Alle retter