Dekorasjoner av zombier til Halloween

Bruk piperensere eller ståltråd og lag en pinnemannkropp. Rundt kroppen snurrer du opplipt hvitt stoff eller gasbind. Lim remsene fast med en limpistol. Dekorer med farget lim eller tusjer. Fest en tråd i hodet på mumien og heng den i vinduet.

 

Gresskar og sjokolade passer fint sammenGresskarsjokolade er fint knask til Halloween

Har du konfektformer? Man kan kjøpe flergangsformer i silikon, eller engangs i folie. Smelt 100 gram sjokolade over vannbad. Hakk 100 gram sjokolade til, og hell den smeltede sjokoladen over den hakkede og la den smelte sakte. Rør godt. Ha litt sjokolade i hver form, og snu på formen så sjokoladen dekker kantene helt opp til kanten av formen, og danner en sjokoladeskål. La sjokoladen stivne på benken – ikke i kjøleskap.

Når sjokoladeskallet er stivt har du i litt gresskarmos, som vi lærte å lage her på Leve med barn-bloggen tidligere. Dekk med smeltet sjokolade, og la stivne sakte. Så er de herlige gresskarsjokoladene klare til å nytes!

Sjokoladeskall fylt med gresskarmosFylte hjemmelagede gresskarsjokolader

Gresskarsuppe med kylling

Mange gresskarsupper er veldig tykke og veldig søte. Denne suppen er balansert, deilig og salt - og har en lett og fin konsistens.

Ha 1 liter kyllingkraft eller buljong i en kjele. Rør inn 2-4 dl gresskarpuré og ca 1 dl fløte. Kok opp. Smak til med salt og pepper.

Ha så i:

  • Mais fra to maiskolber
  • 1 rød paprika i terninger
  • 50 gram aspargesbønner i biter
  • en liten neve frisk salvie, hakket (kan sløyfes eller erstasses med andre friske urter)
  • eventuelt litt revet zest fra en økologisk sitron og noen sitrondråper.
  • Stekt kylling

På bildet er det brukt rensede rester av stekt kylling. Har du ikke rester kan du ta to kyllingbryst og dele i biter, krydre lett med salt og pepper og steke i olivenolje.

Dersom du har kraft/buljong klar, og har gresskarmosen ferdig, så tar denne lekre suppen bare noenfå minutter å lage!

Lekre gyldne gresskarpannekaker til Halloween

Bland det våte og tørre hver for seg, og visp så inn det tørre i det våte. La røren svelle så lenge du har tid til – helst en halvtimes tid. Om du ikke har tid steker du dem med en gang – da blir de litt mer kompakte, men likevel gode! Stekes i tørr panne til de er gyldne og delikate.

Disse gresskarpannekakene er deilig som en god frokost på Halloween, eller som en lun og deilig søndagsbrunsj høstdag i november. Gresskarpannekakene er deilige kalde også, og passer godt i matpakken på Halloween.

Bakt gresskar

Blodig popcorn som knask til HalloweenBlodig popcorn er billig og lettvint snacks til Halloweenfesten

Popp popcorn som vanlig, og når det er ferdig drypper du noen dråper rød konditorfarge over popcornet og rister godt! Herlig ekkelt!

Pumpkin Spice Hot ChocolateKakao med krydder og gresskar til halloween

Ja – eller Pumpkin Spice Hot Chocolate – utrolig men sant er dette virkelig deilig! Varm opp 6 dl melk, og rør inn 4 ss gresskarmos og 1 ts høstkrydder. Brekk opp en plate kokesjokolade og ha i melken. La den smelte sakte og rør godt. Gresskarmosen er silkemyk, og blander seg umerkelig med melken.

Server gjerne med marshmellows eller en kremptopp med et krydderdryss over. Dette er høststemning på sitt beste! Kanskje en fin ide til kveldsmaten på Halloween?

Gresskarmos til kakao med pumpkin spicemelk og gresskarmos blander seg i perfekt harmoni

Gresskar til pynt og til matHokkaidogresskar er gode til mat

Matgresskar er bedre til mat enn store pyntegresskar. Det helt til venstre på bildene over her heter butternut, og er deilig! Det til høyre heter hokkaido, og er også et godt gresskar. En måte å bruke gresskaret på er å dele gresskaret i biter, og fjerne kjernehus og kjernetråder, og så gni inn stykkene med litt olje. Legg dem med skallsiden opp i et ildfast fat. Bak dem så ca 1 time på 200 grader.

 

Når de er ferdig bakt kan du ta av skallet, og mose kjøttet til en glatt puree med stavmikseren. Denne gresskarmosen kan danne base for en hel rekke med godsaker!

Noen gode retter er gresskarpai, gresskarmuffins, gresskarsuppe og gresskar-kakao.

Gresskar klare til å bakes i ovnenBakt gresskar blir til mosButternut gresskar er et deilig matgresskar

Silkemyk mos av bakt gresskarGresskarmos på glass holder seg en god stund

 

 

Mark og jord til Halloween dessertSpøkelser av marengs til Halloweenmatgresskar er bedre å spise enn pyntegresskar

Opp gjennom årene har vi hatt en rekke Halloweentips her i Leve med barnbloggen. Her har jeg samlet dem alle til en liste:

Følg med de neste dagene frem til Halloween den 31. oktober for årets nye tips!
Gresskarkjerner som snacksSkrekkelig spaghetti til Halloween middag

 

BananagramFin familieaktivitet

Bananagrams er et flott spill for alle - fra barn som netttopp har begynt å interessere seg for bokstaver til voksne.

Man kan spille spillet på mange ulike nivå, og man kan bruke bokstavene til bare å leke med også.

Bananagrams er et flott spill å ha med på ferie eller å ha på lur i vesken når det blir for lenge å vente på maten på en restaurant. Det tar liten plass, og gjør ikke ubotelig skade på de flestes lommebøker heller.

 

Fin lese og skrivetrening for barnBokslavlek for barn i alle aldreBokstavspill

Design egne T-skjorterTekstiltrykk med sandpapir

Det å lage eget trykk på t-skjorter er stas! Og det er ganske så enkelt også.

Det du trenger er T-skjorter, fint sandpapir, fargestifter og et strykejern.

Begynn med å tegne på sandpapiret. Bruk gode fargestifter for å sikre best mulig resultat. Når tegningene er ferdige legger du sandpapiret med motivet ned på skjorten, og stryker over med varmt jern i ca 15 sekunder. Sjekk om motivet er skikkelig overført på en liten flik før du fjerner hele sandpapiret. Er det dårlig farge, så stryk litt mer.

Når trykket er overført legger du skjorta i tørketrommelen på et varmt program i ca 20 minutter for å fiksere fargen.

Dette er en aktivitet som passer like godt for de minste som de største barna! KAnkje dere kan lage noen flotte skjorter dere kan gi bort i gave til Farmor eller Onkel?

Lag egne t skjorter!Motiv overføring