Når store jenter skal ha bursdagsselskap kan det være koselig å ha kreative aktiviteter på planen. Mange jenter liker å perle, men etterhvert som de blir eldre blir det viktig for dem at det ikke er så "baaarnslig"! Man kan kjøpe fine glassperler i barnas yndligsfarger, og gjøre litt stas på perlingen.
Disse armbåndene kan også være en fin aktivitet på juleverksted når barn skal lage julepresanger til søster, tanter og mødre!
Perlene som er brukt på bildene er glassperler fra Panduro. De koster ca 100 kroner for en boks som rekker til ca 8 armbånd. Det går rundt 30 perler til et armbånd, avhengig av størrelse både på perlene og armen som skal bære smykket. Vi har brukt dobbel elastisk strikk, slik at det skal være lett å ta smykket av og på. Fredstegnet er et anheng med hummerklype som festes rett på strikken. For å ta perlene på strikken har vi brukt perlenåler.
Handlelisten ser da slik ut:
- Pene perler
- Elastisk strikk
- Perlenåler
- Anheng
Det kan være koselig å lage små kit til hver av gjestene - da unngår man både mye kaos og skaper en litt eksklusiv og fin stemning rundt prosjektet. Papiresker kan kjøpes relativt rimelig på butikker som Søstrene Grene, Etsy og TGR, eller du kan lage dem selv med en eksemal. Søk for eksempel på "free template paper box" å se hva du finner.
Slike små perle-kit kan også være supre hjemmelagede gaver til barnebursdager eller julegaver.
Oppskriften er fra Panduro
En sunn og nydelig is til barna lager du superenkelt ved å kjøre 500 gr frosne jordbær sammen med 3 dl eplejuice i en smoothiemaskin eller foodprosessor. Blir isen litt for tykk kan du ha i litt mer juice. Om du vil ha den som is, så bruker du lite juice og serverer isen med skje Vil du ha den tynnere har du i mer juice, og serverer med sugerør. Pynt gjerne med litt hakkede friske jordbær!
Isen kan også laget med mango eller ananas. Isen kan fylles på ispinne-beholdere for å lage pinneis om du vil.
Smoothie trenger absolutt ikke inneholde søtstoff, yoghurt og banan - det enkle er ofte det beste!
Dette er en superenkel men skikkelig stilig måte å lage en flott bursdagskake på! Her gjør pynten mye av seg, uten at vi må bruke lang tid på avansert pynting.
Først må du lage en langpannekake - brownie eller sjokoladekake - det bursdagsbarnet ønsker seg. Et tips til barn som ikke tåler gluten eller melk er at Toro Langpannekake er både gluten- og melkefri. Det å lage samme kake til alle i selskapet er en hyggelig gest til allergikerbarna.
En god oppskrift på sjokoladekrem er denne:
- 200 gram romtemperert smør (bruk plantemargarin om du har melkeallergikere til bords)
- 200 gram melis
- 200 gram smeltet sjokolade (det finnes melkefri sjokolade på de fleste fullsortimentsbutikker)
Kok opp et par dl juice og smak til med sukker (prøv med 1 ss pr liter juice). Ha i en ts kanel og et par hele stjerneanis. La sausen trekke en stund. Tykne sausen med litt maizenna rørt ut i kaldt vann.
Denne sausen kan lages i god tid før den skal brukes. Den er perfekt å ha med på hytta i påskeferien, så har du en perfekt påskesmak å friske opp en sjokoladekake eller is - eller over en fruktsalat. Herlige desserter i påsken!
Dette er en superenkel, men smaksrik og nydelig dessert! Denne er så enkel at selv yngre barn klarer å lage den på egenhånd - så lenge de får hjelp med å håndtere stekeovnen.
Sett ovnen på 200 grader. Ha bær i ildfaste porsjonsskåler. Bærene kan gjerne være frosne. I varianten på bildene er det brukt bringebær og blåbær.
Hell over ferdig kjøpt vaniljesaus og sett skålene i ovnen. Gratiner dem til sausen er gjennomvarm og du begynner å få gyldne flekker på toppen. Ønsker du en fastere konsistens på desserten bruker du vaniljekrem i stedet for vaniljesaus.
Serveres varme som dessert etter gode middager! Kanskje den gule fargen gjør seg godt som påskedessert?
Denne saftige og gode påskekaken tar utgangspunkt i Hellstrøms vaniljekake.
- 1 liter vaniljesaus, hjemmelaget eller ferdigkjøpt
- 200 g smør
- 5 dl sukker
- 12 dl hvetemel
- 2 ts vaniljesukker
- 6 ts bakepulver
Smelt smør, ha i sukker og rør godt. Ha sukkersmøret i en kjøkkenmaskin, og tilsett vaniljesaus og alt det tørre. Med zest fra to appelsiner i røren blir dette en perfekt påskekake! Bland godt.
Fordel i to brødformer som er kledd med bakepapir. Dryss over perlesukker, hakkede nøtter og mandler, kanel. Stek på 170 grader i 60 minutter. Du kan også bruke en langpanne, men da holder det med 40 minutters steketid.
Denne kaken er supersaftig, og passer helt utmerket som hyttemat. Den er holdbar, og så om du baker den hjemme for å ha med på hytta vil den være god lenge. Har du stekeovn på hytta er denne lettvint å smelle sammen i en fei!
Kaken er også lett å bake og har ingen kompliserte prosesser hvor man må være spesielt forsiktig, så dette er en perfekt kake å bake med yngre barn eller la hyttas ungdommer få prøve seg på på egenhånd.
Det våte:
- 2,5 dl melk
- 1 egg
- 3/4 dl matolje
- Skall fra en stor appelsin
Det tørre:
- 4,8 dl mel
- 3 store ts bakepulver
- en klype salt
- ca. 1,5 dl sukker
Det tørre og det våte blandes hver for seg. Rør deretter det tørre forsiktig inn i det våte. Røren skal være klumpete, for i det man rører den jevn blir muffinsene seige. Så her er det ikke lov med mixmaster - kun en gammeldags sleiv.
Ha en teskje appelsinsyltetøy i midten av hver muffins. Her på bloggen finner du en herlig oppskrift på hjemmelaget appelsinsyltetøy.
Stekes i muffinsbrett, gjerne med papirformer i bunnen. Stekes ved 200-220 grader i 15-20 minutter.
Denne oppskriften har vi funnet på www.tettinntil.no
Dette er et skikkelig deilig og søtt påskesyltetøy! Her har jeg brukt filetene fra tre store appelsiner og tre dl sukker. Smak til med sukker, for hvor søtt det skal være er smak og behag, og det er ogs¨stor forskjell på hvor søte appelsinene du bruker er.
Appelsin og sukker har fått koke sammen i ca 15 minutter. Kjør så alt jevnt med stavmikser. Så er syltetøyet tyknet med en ts pektin.
Syltetøyet er nydelig på brødskiva, som fyll i muffins eller på hjemmelagede wienerbrød. Dersom du bruker litt mer pektin vil syltetøyet bli stivere – mer som gele. Da kan du lage gelegodteri – del geleen i biter og rull i melis! Dersom du sukrer litt mindre og har i ørlitt salt vil dette være et deilig tilbehør til både anderetter og til lammesteken i påsken. Geleen er også ypperlig å servere som tilbehør på et ostefat.
Det nærmer seg påske, og her er noen tidligere påskeaktiviteter fra Leve med barn-bloggen
Over er det bilder av vindusdekor i papir, noen kule påskekyllinger som passer på karse som er sådd, en yndig liten skål til påskegodteri og en nydelig påskeomelett med spaghetti og karse.
På bildene under ser du en deilig turmatpakke med pannekaker og frukt, en flott påskekort med kylling i papir og en uro til vinduet.
Skriv "påske" i søkefeltet til venstre, så får du ennå fløere påsketips. For eksempel:
- Deilige påskewienerbrød
- Eggedosis som påskedessert
- En koselig måte å servere appelsiner på