Sjokoladekake til barnebursdag

 

Dette er en superenkel men skikkelig stilig måte å lage en flott bursdagskake på! Her gjør pynten mye av seg, uten at vi må bruke lang tid på avansert pynting.

Først må du lage en langpannekake - brownie eller sjokoladekake - det bursdagsbarnet ønsker seg. Et tips til barn som ikke tåler gluten eller melk er at Toro Langpannekake er både gluten- og melkefri. Det å lage samme kake til alle i selskapet er en hyggelig gest til allergikerbarna.

En god oppskrift på sjokoladekrem er denne:

 

  • 200 gram romtemperert smør (bruk plantemargarin om du har melkeallergikere til bords)
  • 200 gram melis
  • 200 gram smeltet sjokolade (det finnes melkefri sjokolade på de fleste fullsortimentsbutikker)
Visp smøret i kjøkkenmaskin, og ha i melis - visp til myk krem. Ha så i smeltet og litt avkjølt sjokolade. Om du velger en lys eller mørk variant er helt opp til personlig smak.
Fordel kremen over kaken når kaken er helt avkjølt. Sett en gravemaskin midt på kaken, og grav ut et hull med en skje der grabben møter kaken. Kakerestene fra hullet kan du legge som en "jordhaug" ved siden av. Pass selvfølgelig på at gravemaskinen er vasket helt ren, eller bruk en helt ny en.
Pynt med "arbeidere" - som er seigmenn som er satt på en cocktailpinne. Tåler alle barna melk kan du også pynte med Nonstop.

 

Gravemaskinkake til bursdag

 

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Alle retter