Fisk i folie er utmerket mat for barnVoksenpakke med laks og grønnsaker i folie

Mange barn liker ikke å spise mat som er blandet sammen. For mange er dette et uttrykk for å gjerne ville vite hva som er i maten de skal spise.

En måte å bidra til det på kan være å la barna selv velge hva de skal blande inn i retten de skal spise.

"Skattekister fra havets bunn" er fisk og grønnsaker i folie, bakt i ovnen.

La barna være med på å kutte opp mange forskjellige grønnsaker. Tenk på at grønnsakene kan ha forskjellige farger og forskjellige former. Flerfarget paprika, brokkoli, purre, gulrøtter og minimais er noen gode alternativ. Legg frem doble folieark på benken til hver person.  La så barna selv velge hvilke grønnsaker de ønsker å putte i sin skattekiste.

På toppen av grønnsakshaugen legger du fiskestykker, gjerne laks, og drysser på salt og pepper etter smak. Legg på litt smør eller drisle over noen dråper god olje, og legg en sitronskive på toppen til de som ønsker det.

Pakk så alt tett inn i folien. Sett pakkene i ovnen på 220 grader i ca 15 minutter, litt lenger om pakkene er veldig store, eller om dere har brukt mye grønnsaker som trenger lang koketid. Vær obs på at det kommer en del damp ut når pakkene åpnes, det er lett å brenne seg. Skattekistene er ekstra gode med ris til.

Disse pakkene kan brukes som turmat også. Lag dem på forhånd, og pakk dem i sekken. er det en varm dag, så pakk et kjøleelement sammen med dem. Legg pakkeene i utkanten av bålet, eller legg dem i en kjele på primusen. Fyll da kjelen med noen kvister og litt vann, og legg på lokk. Så dampes pakkene til grønnsakene er møre. Disse pakkene fungerer også helt utmerket som grillmat.

Barnepakke med laks og grønnsaker i folieGrønnsaker i folie

Fisk i folieFiskekaker i folie

Reker og grønnsaker i folieFiskemiddag barn elsker

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Alle retter