I tapasserien vår har vi nå kommet frem til en vegetar-rett, som er fylte aromasopp. Dette er en litt sterk variant. Vil du ha en mild variant så kutter du bare ut chillien. Du kan i stedet ha i en ts paprikapulver for å få fyldig smak.
- 1 gulrot
- 1 stang selleri
- 1 chilli
- 4 vårløk
Kjør til småbiter i food prosessor eller finhakk, og stek på svak varme i olivenolje til alle grønnsakene er helt møre. Avkjøl.
Rør inn:
- 3 ss revet parmesan
- 3 ss hakket soltørket tomat
- 1 ss olivenolje, bruk gjerne oljen fra de soltørkede tomatene om du bruker marinerte tomater fra glass.
Finn frem 15 aromasopp, og fjern stilken. Fyll soppene med grønnsaksblandingen, og stek dem i ovn på 200 grader i ca 15 minutter. Det å fylle soppene kan være en fin oppgave for små kokker.
Du kan gjøre klar grønnsaksblandingen et par dager før den skal brukes om den står kaldt i kjøleskap, og du kan fylle soppene dagen før de skal stekes, så dette er en takknemlig rett å lage til selskap.
For et menyforslag til et komplett tapasbord kan du følge denne lenken:
http://www.tilknytningspedagogene.no/leve-med-barn/matlaging/526-spansk-tapas-