Finhakk tre hundre gram mørk sjokolade. Smelt en teskje vaniljesukker i 1,5 dl varm fløte (ca 90-95 grader), og hell fløteblandingen over sjokoladen.
Rør til en glatt masse. Varm litt over vannbad om ikke alt smelter. Ha i 25 cl brun rom eller noen dråper romessens, en halv teskje kanel, noen spiseskjeer knuste mandelflak og zezt fra en økologisk appelsin, samt et dryss med appelsinkrokan (se i kakepynthylla på butikken).
La sjokoladen stå å avkjøle seg til den setter seg. Sett så ca tyve sjokoladetopper på et bakepapir, og sett i kjøleskapet. Når de er stivnet kan du trille dem til kuler, og rulle dem i kakao.
Andre varianter:
- Bruk melkesjokolade og hakket nonstop til barn som liker mildere smaker
- Bruk hvit sjokolade i stedet for mørk
- Dypp kulene i lys sjokolade og pynt med striper av mørk sjokolade
- Ha i hakket tørket frukt
- Ha i hakkede nøtter, for eksempel pistasj- eller pecannøtter
- Ha i et par dråper peppermynteolje for peppermyntetrøfler
- Rull kulene i kakestrøssel eller i hakkede nøtter, i kokosmasse eller i gullglitter.
- Knus noen pepperkaker å ha i for å lage skikkelige juletrøfler
- Stikk noen hull i en rød chilli, og la den trekke i den varme fløten i 15 minutter for å lage skikkelig chillitrøfler
- Ha 1/4 ts maldonsalt i blandingen. Salt og mørk sjokolade en en fantastisk kombinasjon!