Hjemmelaget daimDaim er en fin gave

Fra Mat på bordet-bloggen har vi blitt inspirert til å prøve å lage hjemmelaget daim. Og dette er farlig godt!

200 gram sukker og 200 gram smør smeltes sammen og kokes til massen er mørk – uten å være brent. 130 grader skal sukkertermometeret vise om du har et slikt. Du kan bruke steketermometer også. Rør godt men forsiktig underveis. Når karamellmassen er ferdig kokt rører du ganske kraftig i den i 10-15 sekunder.

Hell så massen over i en form/stekeplate kledd med bakepapir. La karamellen kjølne i noen minutter, og ha så på masse hakket sjokolade – 50 gram mørk, 50 gram lys. Spre den utover når den har smeltet av sukkervarmen. Så er det bare å vente til daimen er stiv. Da kan den deles med en tung kniv.

Karamellene holder seg lenge på glass eller tett kakeboks. En boks med disse er en perfekt julegave eler vertinnegave.

Barna kan være med å måle opp ingredienser og helle i gryta, de kan hakke sjokolade, og kanskje smøre sjokoladen utover etter at den er smeltet. Men selve karamelljobben er en voksenjobb, for kokende sukker er ekstremt varmt - så vær forsiktig!

Hjemmelaget daim, kuttet i biterHjemmelaget konfekt

Daim-karamellen kan formes til mange andre varianter enn en stor plate. Bruk en liten form og lag en liten plate du kan pakke i cellofan og gi bort i gave til noen. Eller du kan bruke kjærlighetsformer og konfektformer til å lage kjærligheter og karamell-drops. Dette blir supre hjemmelagede gaver til de som liker søtt!

Hjemmelagede karamelldropsHjemmelaget kjærlighet på pinne

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Alle retter