Foliebakte grønnsaker

Foliebakte grønnsaker er et nydelig tilbehør til en rekke retter av både kjøtt og fisk. Man kan også bake grønnsaker slik, og vende dem inn i pasta eller bulgus som en mettende og god vegetarrett. Man tar en stor bit aluminiumsfolie, og bretter den i to. Den blanke siden skal være mot grønnsakene. Skal man bruke grønnsaker som må være gjennomkokte, som for eksempel potet, er det viktig at de er skåret tynt nok til å kunne bli ferdig samtidig som de andre grønnsakene.

I retten på bildet er det brukt tynne skiver av potet (med skall), gulrøtter i tynne staver, rødløk i båter, paprika i strimler, hvitløk hvor feddene er delt i tynne strimler, gressløk og brokkoli i små buketter. Hell over litt olje og legg en skive smør på toppen. Det er mulig å lage mange små pakker, slik at alle i familien selv kan velge sine favoritter i pakken. Slik er det ofte lettere å få barn til å velge mer varierte grønnsaker.

Brett folien til en tett pakke, og bak pakken i ovnen på ca 220 grader til grønnsakene er møre. Det avhenger helt av hva som er i pakken hvor lang tid det tar å steke den ferdig. En pakke med innhold som på bildet trenger ca 30 minutter på å bli klar. En slik pakke kan man gjøre klar i god tid før man skal lage mat. Den holder seg fint i kjøleskap i flere timer før den trenger å stekes. Pakken kan også legges på grillen og brukes som tilbehør til grillmat.

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Alle retter