Hjemmelaget tomatsuppe med kjøttboller og pastaHjemmelaget tomatsuppe med masse grønnsaker

Begynn med å frese to finkuttede selleristenger, en finhakket løk, tre hvitløksfedd og to gulrøtter i fine terninger, sammen i litt olje. Ha også i ca 1 ts oregano. Bruk middels varme, og fres til grønnsakene begynner å mykne, men de skal ikke ta farge.

Hell i ca 1 liter passata/3 bokser tomater og lik mengde kyllingkraft (eller vann + buljongterning/fond). La så alt koke så lenge som du har tid til - helst minst 45 minutter. Rør om av og til, og pass på at varmen ikke blir for høy. Juster med vann undveis om du må.

Smak til med salt og mer oregano. Press gjerne i noen fedd hvitløk, og ha i et par ss balsamicoeddik (og en ss sukker om du ikke har hatt tid til å la dsuppen koke lenge til til at den blir søt av seg selv). Kok opp og smak til igjen. For sur? Litt sukker. For søt? Mer eddik. For tam? Litt salt eller kyllingfond og litt mer presset hvitløk gjør susen. Liker ikke barna klumpete suppe, kan den kjøres glatt med stavmikser nå.

Mange barn liker en mildere suppe, og da kan man gjerne ha i litt fløte eller melk på slutten av koketiden. Vil du ikke ha melken/fløten i suppen, kan den gjerne serveres ved siden av i en liten mugge til de som vil ha.

Server med pastafigurer og kjøttboller. Ved siden av kan du sette frem boller med finhakket vårløk, rømme, mais og chilli - så kan hver og velge sitt tilbehør.

Kjøttbollene lages slik:

Hjemmelagede kjøttboller med hvitløkCa 500 gram kjøttdeig knas godt med 1 ss potetmel/maizenna og 1 ts salt. Deigen skal bli seig før du slutter å kna/røre. Ha i tre pressede fedd hvitløk, 1/2 ts pepper, 1 ts oregano og 1 dl kaldt vann. Kna godt sammen. Ha så i 1 dl vann til. Kna sammen. Gjenta. Deigen skal bli seig mellom speingene. Lag en helt flat liten kjøttbolle som du steker kjapt i en panne, eller du legger på et fat i microbølgeovnen i noen sekunder - dette for å smake om det er nok krydder/salt i kjøttbollene før du steker opp alle sammen.

Trill så ut passelige boller  og legg på et stekebrett med bakepapir på. Stek alle kjøttbollene på en gang i stekeovnen på 230 grader i ca ti minutter. Legg dem i suppa, og server.

Grønnsaker og tilbehør til hjemmelaget tomatsuppe

 

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Alle retter