Kjøttboller er god barnematKjøttboller er lettvint mat til mange barn

Kjøttboller er mange barns favoritt. Det er veldig variabel kvalitet på de man kjøper på butikken. De med best kvalitet er ofte de som er aller dyreste også. Det er ganske lett å lage egne kjøttboller, de er sunnere og billigere enn de du kjøper, og de er også mye bedre på smak - synes jeg i hvertfall...

Dersom du setter av litt tid en dag du har litt ekstra tid, så kan du med denne grunnoppskriften lage opp kjøttboller av ulike typer til mange middager og legge i fryseren. Da har du herlige lettvinte og sunne hjemmelagede middager for travlere dager!

  • 1 kg kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 1/2 ss salt
  • 1 ss potetmel

Rør disse ingrediensene sammen og rør, gjerne med kjøkkenmaskin. Rør lenge nok til at kjøttdeigen blir skikkelig klissete. Spe så med 3 dl kaldt vann, og rør godt. Dette er grunnoppskriften.

Så kan du smakssette kjøttbollene med alt det du vil. Her er noen tips:
  • 3 pressede fedd hvitløk og en god neve hakket oregano til spaghettisausen
  • Hakket løk og revet muskat er godt i de klassiske kjøttbollene til brun saus og poteter-middagen. Løken kan gjerne blankes i litt olivenolje først for å få frem litt mer sødme, men det er ikke nødvendig.
  • Malt koriander og cumin til midtøsteninspirert mat
  • Til et norsk koldtbord kan du krydre med pepper og hakket persille eller gressløk.
  • Til tapasbordet kan et par finhakkede chilli og litt røkt paprikapulver være godt.
  • Til kosekvelden kan du ha i små osteterninger og basilikum
  • Til pikniken kan du ha i stekte baconbiter og litt estragon

Form små og fine kjøttboller. Så skal kjøttbollene stekes. Lager du en liten porsjon til dagens middag kan du gjerne steke dem på middels varme i stekepannen med litt olivenolje. Men lager du opp en stor porsjon er det mye lettere å steke dem i stekeovnen. Legg bollene på bakepapir, og stek dem på 225 grader til de er gyldne og gjennomstekte. Hvor lenge det tar avhenger av størrelsen. Ta ut en og del - så ser du om den er gjennomstekt eller fremdeles rosa.

Dersom du fryser kjøttbollene, så kan de tilberedes ved å varmes i stekeovn eller stekepanne, eller varmes rett i en deilig suppe eller tomatsaus for eksempel.

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Alle retter