Blomster og blomsterblader til kandisering

Det er en vakker tanke – å spise blomster! Hva er vel vakrere enn blomster om sommeren? Kanskje det ville være gøy å prøve å kandisere noen spiselige blomster som kan bruke til kakepynt på en sensommerkake eller drysses over vaniljeis?

Husk å sjekke nøye hvilke blomster som er spiselige og hvilke som er giftige. Er du i tvil så finn noen andre blader du er helt trygg på. Her har vi plukket forglemmegei og røde og gule roseblader.

Sukkerlaken kokesBlomsterblader i sukkerlake

Kok opp sterk sukkerlake: 2 dl vann, 2 dl sukker, og la det koke det i noen minutter. Laken helles over blomsterbladene.

Etter et par minutter tas bladene opp med pinsett og legg dem på bakepapir. Det er varme og klissete så akkurat denne delen av prosessen er nok en voksenoppgave.

Kandiserte blomsterblader

Brettet settes i ovnen på ca 150 grader i ca 20 minutter. Pass nøye på, for stekende sukker er et lunefullt materiale. Våre sto to sekunder for lenge i ovnen, og de fikk et karamellskjær og så visne ut. De så fantastiske ut før bruningen!

Hvordan smaker så romantiske kandiserte blomster? Jeg syntes det rett og slett smakte sukker. Sprø, deilige, søte og vakre blad.

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Alle retter