Høstens grønnsakerGryte med kylling og grønnsaker som skal bli til suppe

Det bugner av gode grønnsaker til gode priser nå. Det å lage gode supper skaper god stemning og gode lukter i huset. Kyllingsuppe er en fin variant. Legg en hel kylling i en stor kjele sammen med noen smaksrike grønnsaker som løk, fennikel, gulrot, sellerirot og purre. Disse grønnsakene skal kastes når de har gjort sitt for kraften, så ha i nok, men ikke for mye. La så vannet koke opp, og hold temperaturen på kokepunktet. Skum av underveis. Etter at du har skummet av et par ganger har du i krydder. Grunnen til å vente med krydderne er at har du de i mens du skummer av så vil du skumme av dem også - for mange krydder flyter.

Gode krydder kan være hel pepper, hel allehånde, bukkehornsfrø, hel koriander, nellikspiker (ikke for mange for da dominerer den smaken), kanelstang, laurbærblad og sennepsfrø.

Etter en times tid er kyllingen gjennomkokt. Da kan du ta den ut og sile kraften. Ha den så tilbake i kjelen og tilsett de grønnsakene du vil bruke i suppen. Ha i de med lengst koketid først, og ha i de andre etterhvert, slik at ingen av dem blir overkokt. Smak til med salt. Rens kyllingen og ha kjøttet i kraften.

Server med godt smør og varme rundstykker eller flatbrød, så har du skikkelig gjestemat en søndag! Mye kan gjøres helt klart på forhånd. Kok kyllingen og rens den. Del alle grønnsakene og dekk til. Så når tiden er inne koker du bare opp den silede kraften, og har i grønnsaker og kylling som beskrevet over slik at alt blir kokt og varmt. Du kan også gjøre hele suppen klar og så varme den opp, men da risikerer du litt overkokte grønnsaker.

Kyllinger i gryte som skal bli til kyllingkraftHjemmelagede rundstykker

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Alle retter