Frokostblanding gjør seg i matpakkerMatpakke med brødskiver, frukt og grønnsaker for sultne skolebarnMatpakke med havregryn og påleggsruller er sunt og lekkert


"Det er ikke morsomt å spise sin mat

når den ligger i pakke og ikke på fat"


...heter det i Matpakkevisa til Knutsen og Ludvigsen. Og der er ikke alltid like apetittvekkende å ta opp en matpakke med tørre skiver og kjedelig pålegg. Det trenger ikke være tidkrevende og vanskelig å lage spennende og sunne matpakker. Et tips er å kjøpe bokser med flere rom. De blanke boksene på mange av bildene her er fra Grafit, og har ett stort og to små rom. Boksene er løse og kan tas ut og tilpasses etter behov.

Matpakke med kjeks, brød og fruktDet er ikke alle barn som er så veldig glad i brødskiver. Kanskje de kan få med seg frokostblanding eller havregryn i matpakken i stedet? En porsjon med havregryn i boksen, og kanskje en liten boks syltetøy, honning eller bær? Det er lurt å pakke inn boksen i plast eller aluminiumsfolie slik at grynene ikke detter ut før måltidet. En rotete matpakke er ikke så delikat. Husk å pakke med en skje og en serviett. Og så has melk med i en liten flaske ved siden av.

Eller hva med noen sunne grove kjeks eller knekkebrød med myk ost eller leverpostei?

Andre alternativ til vanlige brødskiver kan være matmuffins, små omeletterpizzasnurrer, matpakkevafler, maispletter eller havrehorn med ost og skinke. Alle disse variantene kan fryses, og legges i matpakken direkte fra fryseren. Når det nærmer seg lunsj vil maten ha tint og være fersk og god å spise.

Er barna hos deg mer glad i pålegg enn i brød? Kanskje pakke noen salamiruller og osteruller, eller noen mårpølseskover eller babybellost i matboksen?

De fleste av oss synes at mat med mange farger gir apetitt. Og det samme med frukt og grønt. Så det å tenke på å ha litt ulike typer frukt og grønt i huset, slik at matpakken kan varieres er lurt. En halv gulrot i staver sammen med noen paprikastenger og et par sukkererter ser lekkert ut. Noen grønne og røde druer er innbydende og det samme med et par jordbær, bringebær eller blåbær.

"Frukt som er delt opp spises opp" heter det. Og mange synes det er lettere og spise frukt om den er delt opp. Pærer, melon, fersken og plommer som deles i båter holder seg godt. Epler kan deles i fire, og pakkes i plast eller smøres med litt sitron for ikke å bli brune og tørre.

Barn kan være med å lage disse pakkene. Selv de minste barna kan legge druer og alt annet i boksene, og eldre barn kan gjøre mesteparten selv.

Det viktigste rådet her er å ha noen gode bokser, og å tenke variasjon. Ta med "matpakke-mat" på handlelisten, og tenk at gode matpakker er god omsorg.

Nybakte horn er perfekt i matpakken til barnMatpakke med spekepølse, frukt og grønnsaker, og havregrynMatpakkeIkke glem skje og serviett når det er frokostblandingMatpakke for barnehagebarn, brødskiver, frukt og youghurt

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Alle retter