Det har blitt mer og mer vanlig å kjøpe pepperkakedeig i stedet for å lage den selv. Pepperkakedeig har fått rykte på seg til å være en vanskelig deig å få til. Men denne deigen er ikke vanskelig, og ikke er den tidkrevende å lage heller. Man må bare huske å gjøre det dagen før man skal bake ut kakene, for den må hvile over natten i kjøleskapet.
- 150 gram farin
- 150 gr mørk sirup
- 1,5 dl fløte
Kok denne blandingen opp. Ha 100 gr smør i den glovarme blandingen og la smøret smelte i den. Når blandingen er helt avkjølt har du i disse tørre ingrediensene:
- 450 gr hvetemel
- 1/2 ts pepper
- 1/2 ts ingefær
- 1/2 ts nellik
- 1/2 ts kanel
- 3/4 ts natron
Rør godt sammen til en jevn deig. La deigen stå i kjøleskap til neste dag.
Kjevle deigen tynt. Et tips er å kjevle den ut på melet bakepapir, da er det lettere å få tynne leiver og pene kaker. Om du ønsker å lage pepperkaker på pinne legger du en ispinne eller et grillspyd inn under kakene før de stekes.
Kakene stekes på 170 grader i mellom 5 og 10 minutter. Følg nøye med, for plutselig er kakene brent. Avkjøl helt på rist før kakene legges i en tett kakeboks.