Masse safranduftene lussekatterLussekatter

13. desember er det Luciadagen. Det å bake lussekatter sammen er en fin adventstradisjon. Kanskje noe for adventskalenderen denne dagen?

  • 100 gram smør
  • 3 dl melk
  • 1 poser rød tørrgjær
  • 1,5 dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts gurkemeie, eller litt safran
  • ca. 500 gr hvetemel

Smelt smør, og ha i melk – skal være 37-40 grader. Ha alt det tørre i en bakemaskin, og hell i vesken. Elt til en fin deig som såvidt slipper kanten av bollen. Juster med mel/væske til rett konsistens. Hev en times tid. Deigen formes til lussekatter, og pyntes med rosiner eller sjokoladeknapper. Etterheves i ca 1/2 time. Pensle med egg. Stekes på 230 grader i ca ti minutter.

Kreative fasonger på lussekattene er gøyTradisjonelle lussekatter til Lucia

Barn elsker ofte gjærbakstLusse-slangeLussekatter til Luciafesten

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Alle retter