Stekt laks med byggryn salatLett saus til fisk av rømme og sitron

Denne retten er rask hverdagsmat, men man må bare huske på å legge byggryn i bløt kvelden før - hvis ikke tar de over en time å koke. Har de ligget bløt så tar det ca 15 minutter å koke dem møre.

Tørk av fisken med et kjøkkenpapir, og salte og pepre godt. Skal barn spise er finmalt pepper ofte bedre å bruke enn grovmalt, for da slipper de å tygge i pepper. Skal bare voksne spise er gir grovmalt pepper en mer interessant rett kanskje. Smak og behag. Ha olivenolje som tåler høy temperatur i pannen sammen med litt smør for smakens skyld. Stek fisken raskt på høy varme slik at den blir skikkelig sprøstekt på utsiden.

Mange barn liker laks til middagBarn elsker sprøstekt laks til fiskemiddag

Om barna liker den sprøheten ekstra godt, så kan du dele noen fileer på langs, slik at de blir tynne, og dermed virker enda mer sprø siden de ikke får noen myk kjerne.

Lar du filetene være hele så får du en myk og saftig kjerne inni fisken, mens utsiden er sprø. Dette tar bare noen minutter på hver side.

Byggrynssalaten lages ved å vende nykokte byggryn med rød og gul paprika i terninger, samt kjerner fra granatpele. Sausen lages ved å ta et beger rømmekolle/ekstra lett rømme og blande med tre fedd presset hvitløk, zest fra 1/2 sitron og en liten neve hakket timian. Smak til med salt.

Granateple er deilig tilbehør til fisk og byggrynStekt fisk gir barnevennlig sprø skorpe

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Alle retter