Nå på nyåret har vi kjørt en Tapas-serie her på Leve med barn-bloggen. Dette er siste innlegg for nå, og her er de siste innslagene på festbordet vårt!

Aioli

Her er det lov å "jukse" litt og bruke ferdig kjøpt majones. Tilsett 2 ss fløte eller vann i majonesen og rør det inn for å få en litt løsere konsistens. Press 3 fedd hvitløk (eller 5 eller 1 - avhengig av din egen smak) og rør inn. Riv det ytterste gule skallet av 1/2 sitron og ha i det sammen med en ts eller to av saften. Smak til med ørlitt cajennepepper.

Skinke og ost

Spanske skinker og oster er godt til tapasSkinke ost og chorizo

Manchego og spanske spekeskinker er et sentralt innslag på tapasbordet.

Den aller beste spanske skinken heter Jamón Iberico de Bellota (Spanks Belotta-skinke), og er laget av svin som har fått gått fritt og spist svært mye eikenøtter. Denne er også veldig dyr. Serranoskinke er også en god spansk skinke, som fås i flere prisklasser. Du kan selvsagt også servere norske spekeskinker til Tapas om du vil det.

Manchego finnes også i mange ulike prisklasser og aldre. Jo lenger en ost har vært lagret, jo mer smak har den -sånn generelt sagt. Om du kan, så unngå å velge ferdig oppskåret ost, for den har en tendens tilå bli litt tørr. Kjøp et stykke, og kutt i fine spisser selv.

Det finnes også mange gode spanske spekepølser - for eksempel speket chorizo.

Pølser og kjøttboller - for de mest kresne...

Festpølser for kresne småbarnKjøttboller til tapas

Noen ganger vet man at det kommer barn som synes det er vanskelig å smake på nye smaker eller uvant mat. Det skal være fint å være i selskap for alle - også for kresne barn. SÅ hvorfor ikke lage en "planke" - småpølser kan gjøres festfine ved å snitte et kryss i hver ende før de stekes, og helt vanlige kjøttboller kan også være et godt alternativ.

Det er jo desverre slik at når det står slik mat på bordet så velger ofte barn bare dette, og vil da ikke smake på mer utfordrende mat. Men dette er en avveining man må ta i hvert enkelt tilfelle, og finne den balansen som passer best i situasjonen.

De to siste sakene i denne Tapasserien kommer om et par dager, og den ene blir spansk dessert: Creme Catalan, og den siste blir en hjelp til å beregne mengder av alt som skal på bordet!

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Alle retter