Den siste torsdagen i september er det Fårikålens Festdag, i 2012 blir det den 27. september.
- ca. 2 kg fårikålkjøtt av ferskt og kortreist lam
- 1 1/2 stor hodekål (ca 2 kg)
- 3 ss hel pepper
- 2 ts salt
- Vann
- 500 gr Gode pølser
Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte (kjøtt nederst med fettsiden ned). Strø salt og pepper mellom lagene. Bruk en kjele som er passe stor - den skal være ganske så full når du har hatt kjøtt og kål i. Hell på vann til det står ca 1/2-veis opp i kjelen. Kok opp og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt. Ca. 2 timer. Jeg legger et par røkte kjøttpølser på toppen i gryta de siste 10 minuttene. Slik fikk vi alltid fårikål da vi var barn, så det er slik jeg synes det blir aller best! Serveres med rykende varme mandelpoteter eller hvite bønner.
Vil du gjerne samle venner til fårikål, men ikke lage den selv? Hva med å ta initiativ til å gå ut å spise sammen? Her er en oversikt over steder rundt i Norge som serverer fårikål i disse dager.
Oppskriften over passer fint til fire voksne og et par barn. Man skal beregne ca 500 gram fårikålkjøtt per voksen, og ca samme mengde kål.