Rabarbrapai med vaniljekrem og jordbærJordbær og rabarbra klar til å bli pai

Paideig:

  • 150 g smør
  • 350 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 3 stk eggeplommer
  • ca 3 ss kaldt vann

Ha alle ingrediensene bortsett fra vannet i en foodprosessor, og kjør til det blir jevnt. Ha så i vann og kjør til en fin deig.

Pakk deigen i plast og hvil den i kjøleskapet i en time. Kjevle så deigen tynt ut å kle en smurt paiform med løs bunn. Skjær av kantene for en pen finish.

Ha så i en boks piano vaniljekrem eller hjemmelaget vaniljekrem.

Ha ca 600 gram rabarbra som er skrelt og kuttet i biter i en skål sammen med 200 gram rensede jordbær, delt i fire. Hell over ca 100 gram sukker og et par ss potetmel. Rør godt. Ha så rabarbra- og jordbærbitene over vaniljefyllet. Lag strimler av deigen og lag et pent gitter over paien. Pensle med egg og stek i ca 35 minutter på 200 grader.

Dryss over melis ved servering. Server med vaniljeis.

Gitter over paien av rabarbra og jordbærSkall fra rabarbra

Paideiggitter på rabarbrapaiRabarbra rett fra kjøkkenhagen

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Alle retter