Hjemmelaget enkel sjokolademousseSilkemyk sjokolademousse

Finn frem tre bakeboller og en kjele, en mixmaster, en visp og en slikkepott.

Begynn med å smelte 75 gram smør i kjelen, og ha i 300 gram sjokolade i biter. Jeg synes vanlig dronningssjokolade er best, men bruk gjerne både mørkere og lysere sjokolade om det er det du liker best. La kjelen stå i ro vekk fra platen slik at sjokoalden får tid tilå smelte sakte i smøret.

Mens sjokoladen smelter skiller du 6 egg - hvitene i en bolle og plommene i en annen. Pass på at eggehvitebollen er gullende ren, for fettspor vil gjøre at du ikke får vispet hvitene stive. Bruk mixmasteren og visp eggehvitene og en klype salt til myke topper. Visp 3 dl. fløte til myk krem. Visp eggeplommene sammen med 1 ss vaniljesukker til mykt skum. Bland smør og sjokolade til det blir glatt og jevnt.

Nå er de fire elementene klare - eggehvitene, eggeplommene, fløtekrem, og sjokolade-smør.

Begynn med å røre sjokoladesmøret forsiktig inn i eggeplommene. Vend så fløtekremen inn. Så tar du halvparten av eggehviteskummet og vender inn - og til slutt den siste halvparten. Dette er for å bevare mest mulig av den luften du har pisket inn. Men det er viktig at det blir blandet - så ikke vær redd. Om du så pisker ut all luft blir det fremdeles godt og spiselig - bare noe kompakt. Jo mer luft du bevarer jo luftigere blir moussen.

Ha blandingen over i en pen serveringsskål og sett kaldt - i et par timer. Moussen kan også stå over natten om du trenger å lage den på forhånd, men er aller best samme dag som den er laget.

Variasjoner og servering:

  • Om du vil lage en nydelig appelsinvariant har du i revet zest fra en hel økologisk appelsin i sjokoladen.
  • Et par dråper peppermynteolje gir en "after eight"-type
  • Rosiner som har fått trukket i rom noen dager gir en julete luksusdessert til romjulen
  • Hakkede nøtter gir en fin krønsj

Du kan servere moussen som den er, med en skje krem eller med vaniljesaus. Ekstra godt og lekker blir det om du serverer den med noe friskt, for eksempel marinert frukt.

Denne er laget av bringebær og appelsinbåter som er renskåret for hinner. Over er det en marinade av saften fra en halv sitron, en neve hakket mynte og 1/2 ss sukker. Rør sukkeret i sitronsaften og smak til - for surt? Mer sukker :). La gjerne frukten og bærere stå med marinaden et par timer for å trekke maksimalt med smak.

Marinert fruktsalat til sjokoladedessertLekker hjemmelaget sjokolademousse med frukt

 

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Alle retter