Nå er tapasserien vår ferdig for nå her på Leve med Barn-bloggen. Vi håper dere hatt fått mange gode tips, og inspirasjon til å lage et skikkelig festbord for både stoe og små! Nå i denne siste saken i serien skal vi forsøke å hjelpe til med å beregne hvor mye mat man trenger å lage til festen.
Vi har tatt utgangspunkt i at man er fire voksne og fire barn som skal spise godt.
I den første saken presenterte vi en komplett meny. Dersom man tar utgangspunkt i dette forslaget er dette megden vi forslår av hver rett:
- Albondigas: Som i oppskriften: av 400 gram kjøttdeig
- Fylte sopp: 12-15 stykker
- Salte mandler: 100-150 gram mandler
- Manchego eller annen ost, 200 gram
- 150-200 gram spekeskinke
- 100-200 gram spansk spekepølse
- Scampi: 12 store/500 gram
- Kyllingvinger: 12 store/20 små
- Aspargesbønner - en pakke (ca 100-150 gram)
- Tapaspølser (1 pakke "smårettpølser"/200 gram)
- Saltbakte poteter: ca 500 gram