Å spise kokte egg til påskefrokost er en tradisjon i mange norske påskehjem. "Så enkelt som å koke egg" sier man ofte om matlaging som alle kan klare, men det å koke egg er en hel vitenskap! Her er litt lesestoff for deg som gjene vil gå dypere inn i egg-kokingens detaljer.
Koketider for egg
Her har du en oversikt over ulike koketider for ulike resultat:
http://www.klikk.no/mat/spise/article444224.ece
Egg-kjemi
Kanskje du vil gå mer grundig til verks, og da kan du se på artikkelen "Kunsten å koke egg!" av Svein Stølen og John Vedde fra Kjemisk institutt ved UiO.
http://www.mn.uio.no/kjemi/tjenester/kunnskap/egg/
Egg-koke-apper
Eller kanskje du vil at all beregning kan bli gjort av andre - du vil bare spise det perfekte egg - ja da er kanskje en egg-kokeapp noe for deg. Det finnes en rekke apper man kan laste ned, og som har som eneste formål å hjelpe oss med å koke det perfekte egg. Under ser du bilder fra Egg Boiler og Boil An Egg