Omelett med ost og paprikaOmelett med smøreost

Selv de minste barna kan lære å lage omelett. Og det er gøy å spise mat man har laget helt selv! Og mange barn synes også det er stas å lage mat til de voksne.

Finn frem ett egg pr barn og to egg pr voksen, en liten mugge med kaldt vann, salt, smør og valgfritt fyll. Noen gode fyll er finsnittet gullrot, tubeost, paprikastrimler, finhakket løk, soppskiver - eller alle andre grønnsaker barna hos deg liker. Finsnitt grønnsakene og legg ferdig på et fat før dere begynner.

Fylt omelettLa barna knekke egget sitt i en liten skål. Selv de minste klarer dette med litt veiledning de første gangene. Lær så barna regelen "en skje vann for hvert egg og en skje for bollen". Bytt gjerne vann med melk eller fløte. Ha så i litt salt, og la barna vispe godt.

Varm en liten panne med litt smør i. La så barna helle eggeblandingen i panna. Stek på middels varme til omeletten er nesten stiv. Ta så stekepannen av platen og sett den på en bordskåner nær barnet. Minn dem på at pannen er varm, men ikke stress med at de kan brenne seg.

Nå kan barna fritt velge bladt de ingrediensene som er satt frem til fyll. Når de er ferdige med å fylle omeletten, så kan du flippe den over i to, klemme sammen kantene litt, og sette den tilbake på platen et minutt eller to til den er gjennomvarm.

Omelett er deilig sammen med brød og salat. Omeletter holder seg fint i kjøleskap et par dager, og er super matpakkemat.

Fredag 12. oktober 2012 er det Verdens Eggdag. Hva med å sende med barna en egenlaget omelett i matpakken denne dagen? Omeletten kan gjerne gjøres klar kvelden før om tiden er knapp på morgenen.

Egg og ost til barnas egen omelettToåring lager egen omelett

Grønnsaker og annet godt til fyll i omelett

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Alle retter