Kyllinglår med perlespeltKyllinglår er rask mat til hverdag og fest

Dersom du har en hel kylling så begynn med å dele opp kyllingen i serveringsstykker. La gjerne noe av bena sitte igjen på bryststykkene. Legg kyllingen i en ildfast form.

En god og lettvint marinade som passer godt til kylling lages enkelt slik:

Ha 1 dl god olje i en ziplockpose sammen med en ss paprikapulver, 1/2 ts salt, 1 ts malt koriander og 1/2 ts cumin. Ha kyllingen i og la den ligge over natten slik. Om du har dårlig tid så kan du pensle kyllingen med marinaden og sette den rett i ovnen. Det blir deilig det også!

Stek kyllingen på 160 grader i 40-60 minutter. Sjekk om den er ferdig ved å stikke inn en kniv ved benet og se om den er gjennomstekt eller rosa. Ved steking på såpass lav temperatur blir kyllingen saftig og fin. Men skinnet blir ikke sprøtt. Ønsker du sprøtt skinn må du når den er nesten ferdig sette varmen opp til 230 grader i kanskje fem minutter. Følg med nå på slutten, slik at skinnet blir gyllent men ikke svidd.

Kyllinglår er rask hverdagsmatGode grønnsaker til salat med perlespelt

Perlespelt skylles i kaldt vann og has i gryte med dobbelt så mye vann som korn. Ha salt i vannet. For ekstra velsmakende korn har du i kraft, eller buljongterninger i stedet for salt. Når spelten er ferdig kokt har du i grønnsaker du liker – for eksempel hakket ruccola, hakket bladpersille og finsnittet purreløk.

Stekeskyen etter kyllingen kan brukes som den er, eller du kan lage en saus av den ved å sile den i en gryte, og smake til med soyasaus og en skvett worcestershire sauce, samt røre inn et par treninger med kaldt smør.

Dersom det blir rester til overs kan du rense kyllingen, og blande sammen med speltsalaten og litt av sjyen – så har du en nydelig kald kyllingsalat til morgendagens matpakke!

Har du litt tid og overskudd til overs? Lag kraft av det som blir igjen av ben og rester! Legg alt avkapp og ben i en kjele og dekk med vann. La det koke opp og skum av godt. Ha i de krydderne du liker og har tilgjengelig. I denne brukte jeg hel allehånde, hel pepper, hel stjerneanis og persillestilker – enkelt og godt! La kraften trekke så lenge du har tid til – helst et par timer, og gjerne over natten! Sil så av og frys sausen til en annen dag – eller lag saus til kyllingmiddagen av den om du rakk å få på kraftgryta i tide.

Matpakke tips med middagsresterDet er enkelt å lage god kyllingkraft

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Alle retter