Disse saftige bringebær-havre-fullkornsmuffinsene er supre å lage til fest nå i bringebærenes høytidsperiode.
Ingredienser
- 125 gram smør
- 125 gram råsukker
- 2 egg
- 1 dl melk
- 1 ts bakepulver
- 1 klype vaniljefrø
- 125 gram fullkornspelt
- 50 gram havregryn
- 20 store bringebær
Fremgangsmåte
Rør smør og sukker lenge - rørsukker trenger mye vispetid for å løse seg opp. Ha så i eggene og rør videre en stund til du ser at det blir luftig og lett. Ha deretter i alt det tørre og melken. Rør forsiktig.
Smør formene med smør og fordel røren i ti store muffinsformer, og legg bringebærene i formene. Dytt bærene litt ned i røren. Har man ikke friske bær går det helt fint å bruke frosne også. De trenger ikke tine før de has i kakene.
Stek på 210 grader i ca 20 minutter. I mens er det bare å vente, selv om det tar uendelig lang tid... Det kan hende det går litt raskere om du nistirrer på dem inni oven. OBS: Avkjøl for du spiser - bringebærene kan være glohete selv om kaken kjennes sval ut!