De fleste er glade i pizza. Og her er det variasjonsmuligheter i uendeligheter. En sikker vinner er å la alle som skal spise få lage sin egen variant. Lag små bunner og ha på saus. Så kan hver enkelt legge på den toppingen han/hun liker. Selv ganske kresne barn spiser ofte variert når de får velge selv på denne måten. Det kan være et godt tips for mange å hakke opp mer varierte grønnsaker enn det vi vanligvis forbinder med pizza. Noen eksempler kan være brokkoli, sukkererter og gulrøtter. Pass på å hakke grønnsakene i små nok biter til at de blir myke nok på den steketiden resten av pizzaen har.
Pizzaene stekes i ovnen på 250 grader i ca et kvarter.
Saus:
- 1 boks gode hermetiske tomater
- 1 glass tomatpure (150-200 gram)
- ca. 1/2 dl olje
- 1 ss tørket oregano
- 2-3 ss balsamicoeddik
- 1 ss fruktose/sukker
Kjør alt med stavmikser til en glatt fin saus.
Til en langpannestor pizza trenger du bare halvparten av sausen, den andre halvparten kan fryses og brukes neste gang dere skal spise pizza.
Bunn:
- 250 gram mel, gjerne fullkornsmel
- 1 pakke tørrgjær
- 15 gram olje
- 1 ss oregano
- 2-3 dl vann, 40 grader varmt
Kna til den får fine glutentråden, men ikke for lenge, da blir deg bare seig.
Fyll:
Det som måtte finnes i kjøleskapet, og som alle liker.
Ost:
- Alltid Jarlsberg
- Ofte også cheddar og Blue Castello
- Parmesan på toppen om vi har
- Mozarella er godt