Dette er en deilig sprø, aromatisk og litt annerledes pai. Bunnen er laget med filodeig i stedet for vanlig paideig, og fyllet består av glassert rødløk, sitron, jarlsberg, ricotta... Himmelske smaker som smelter sammen i en lekker rett!
Til 1 porsjonspai gjør du slik:
Pensle 2 filodeigflak eller vårrullflak med smeltet smør, og kle dem i små smurte paiformer (13-14 cm). Forstek dem i ca 15 minutter på 200 grader, til de er sprø og gyldne.
Mens skallene steker, deler du en rødløk i tynne skiver, og steker med et par fedd hvitløk i skiver. Ha på en klype sukker og litt salt mens du steker. Ha også i den hvite delen av to-tre vårløk. Stek til løken på lav varme til den er mør og blank, uten å ha tatt noe særlig farge.
Lag en osteblanding av 1 egg, 1 stor ss ricotta, 1 ss fløte, 50 gram revet jarlsberg, hakket gressløk og den grønne delen av vårløken, samt pepper og salt og zezt fra 1/4 sitron.
"Liker ikke løk"! - Har du som jeg, et barn som ikke liker løk? Lag en pølsevariant til den som ikke vil ha løk. Kutt rett og slett en pølse i biter og legg i skallet, eller bruk grønnsaker barna liker.
Når skallet er ferdig forstekt tas det ut av ovnen, og den karamelliserte rødløken has i. Hell osteblandingen over, og sett inn i ovnen igjen. Skru varmen opp til ca 230 grader, og stek til paien er gyllen og delikat.
Server med en god frisk salat og en youghurtdressing av 1 ss gresk youghurt, en klype salt, en klype pepper, en klype paprikapulver og litt revet sitronskall. Server også med en sitronbåt til å klemme over paien.