Pai med filo-bunnFyll til pai med rødløk og vårløk

Dette er en deilig sprø, aromatisk og litt annerledes pai. Bunnen er laget med filodeig i stedet for vanlig paideig, og fyllet består av glassert rødløk, sitron, jarlsberg, ricotta... Himmelske smaker som smelter sammen i en lekker rett!

Til 1 porsjonspai gjør du slik:

Pensle 2 filodeigflak eller vårrullflak med smeltet smør, og kle dem i små smurte paiformer (13-14 cm). Forstek dem i ca 15 minutter på 200 grader, til de er sprø og gyldne.

Paiskall av filodeigForstekt og gyllent paiskall med filodeig

Mens skallene steker, deler du en rødløk i tynne skiver, og steker med et par fedd hvitløk i skiver. Ha på en klype sukker og litt salt mens du steker. Ha også i den hvite delen av to-tre vårløk. Stek til løken på lav varme til den er mør og blank, uten å ha tatt noe særlig farge.

Lag en osteblanding av 1 egg, 1 stor ss ricotta, 1 ss fløte, 50 gram revet jarlsberg, hakket gressløk og den grønne delen av vårløken, samt pepper og salt og zezt fra 1/4 sitron.

"Liker ikke løk"! - Har du som jeg, et barn som ikke liker løk? Lag en pølsevariant til den som ikke vil ha løk. Kutt rett og slett en pølse i biter og legg i skallet, eller bruk grønnsaker barna liker.

Pai med filo, fylt med pølser og rødløkEggestand med gressløk

Når skallet er ferdig forstekt tas det ut av ovnen, og den karamelliserte rødløken has i. Hell osteblandingen over, og sett inn i ovnen igjen. Skru varmen opp til ca 230 grader, og stek til paien er gyllen og delikat.

Server med en god frisk salat og en youghurtdressing av 1 ss gresk youghurt, en klype salt, en klype pepper, en klype paprikapulver og litt revet sitronskall. Server også med en sitronbåt til å klemme over paien.

Filopai med rikotta og rødløkSalat som følge til en god pai

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Alle retter