Appelsinsyltetøy til påskeHjemmelaget gelegodteri med appelsin

Dette er et skikkelig deilig og søtt påskesyltetøy! Her har jeg brukt filetene fra tre store appelsiner og tre dl sukker. Smak til med sukker, for hvor søtt det skal være er smak og behag, og det er ogs¨stor forskjell på hvor søte appelsinene du bruker er.

Appelsin og sukker har fått koke sammen i ca 15 minutter. Kjør så alt jevnt med stavmikser. Så er syltetøyet tyknet med en ts pektin.

Syltetøyet er nydelig på brødskiva, som fyll i muffins eller på hjemmelagede wienerbrød. Dersom du bruker litt mer pektin vil syltetøyet bli stivere – mer som gele. Da kan du lage gelegodteri – del geleen i biter og rull i melis! Dersom du sukrer litt mindre og har i ørlitt salt vil dette være et deilig tilbehør til både anderetter og til lammesteken i påsken. Geleen er også ypperlig å servere som tilbehør på et ostefat.

Hjemmelaget appelsingele til påskeAppelsinsyltetøy er deilig på hjemmelagede wienerbrødAppelsinsyltetøy som fyll i verdens beste muffins

 

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter

Alle retter