Oppskrift på krans i papir til juleverksted for større barnKrans i brettet papir

Å brette papirkranser er tips til en en flott aktivitet på juleverkstedet. Papir er ikke så dyrt, og man trenger lite annet utstyr også - og birtsett fra litt papirklipp så er det ikke noe gris eller noe stort som kan gå galt. Kanskje dette er noe for en vennegruppe av skoleelever, eller til juleversted for litt større barn. De små kan også bli med på dette, men kommer da til å trenge en del hjelp.

Skal yngre barn være med, så er det et tips å kutte ut ferdige papirbiter på forhånd, så blir det ikke så mye venting. Kransen vi lærer å lage her er en helt enkel krans. Ønsker dere større utfordringer så google "origami wreath instructions", og se på bilder.

Begynn med å kutte eller klippe 8 kartong-rektangler. Du kan lage kransene i akkurat den størrelsen du selv vil, men det er viktig at de er i størrelsesforholdet 1:2 – for eksempel 4 cm x 8 cm.

Å kutte papir går enklere med en papirkutterVelg farger som passer godt sammen

Når du kutter papiret så pass på at eventuelt mønster kommer rett vei, så slipper du å gå i denne fella:

Pass på at mønster vender samme vei

Begynn så å brette papiret på langs, og så brett strimmelen over på midten som vist på bildet. Pass på at åpningne på papiret vender oppover, og brett så hjørnene ned.

Instruksjoner for å lage krans i papir

Lag 8 slike element.

Papirbretting for små og større barn

Når alle 8 er ferdige, er det på tide å montere kransen. På toppen av papirbitene er det to "lommer" – og inn i disse skap de to spissene fra neste element. Dette er litt kronglete å få til, særlig om du bruker litt stivt papir. Men med litt tålmodighet får du det til! Flett alle 8 i hverandre slik. Den siste biten skal festes på samme måte.

Origami krans i brettet papir er fin aktivitet på juleverkstedSette sammen papirkrans

Kransen er ferdig! Du må kanskje trekke litt den for å få den rund og pen.

Lag hull med en hullemaskin, og fest en tråd eller krok. Du kan også lage fine oppheng i sølvwire og pene perler

Papirkrans til juleverkstedetOppheng til julepynt i sølvwire

Tilknytningsbloggen

Møt oss

Follow Tilknytning on Twitter